Usuari:CINTA 54/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

CONXITA SÁNCHEZ MEDINA (Sevilla, 29 de març de 1954), des del 4 de setembre de 1971 que viu a Sant Joan Despí. Arriba a Catalunya treballa i estudia. Ben aviat contacta amb sectors de l’església. Inicia la seva militància social a les Comissions de Barris i Fàbriques i posteriorment a CCOO; la política a Bandera Roja i posteriorment al PSUC. A l’any 1974, junt amb la seva parella, va ser detinguda per la policia nacional  grisos mentre distribuïa octavetes convocant el primer de maig A l’any 1991 encapçala la candidatura d’IC a les eleccions municipals a Sant Joan Despí (1), en serà regidora fins el 2003. També ha estat Consellera Comarcal de Cultura. Des de gener de 2004 fins desembre de 2010, va ser Cap de Relacions Institucionals del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’any 2013 és presidenta del CECBLL (2),  gràcies al seu lideratge aquesta entitat ha promogut el primer congrés comarcal El Baix Llobregat a Debat.(3)

La seva consciència política i social, s’ha arrelat des de la ideologia feminista. Ha estat impulsora d’entitats com a l’Associació de Dones Montserrat Roig de Sant Joan Despí, així com Dones amb Iniciativa .

Referències :

  1. https://vdocuments.site/documents/peatones-de-la-historia.html
  2. http://www.cecbll.cat/wp-content/uploads/2016/03/CONXITA-SÁNCHEZ-MEDINA-Carta-de-Presentació-i-Project
  3. http://www.baixllobregatadebat.cat/el-baix-llobregat-a-debat-al-parlament/