Vés al contingut

Usuari:COEIC

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Historia del Col·legi[modifica]

Per decret el 9 d'abril del 1949 es creen els Col·legis Professionals d'Enginyers Industrials. Només un any i mig més tard, el 8 de novembre del 1950, el president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Barcelona procedeix a la constitució de la que serà la primera Junta de Govern del Colegio de Ingenieros Industriales de Barcelona. Agrupación de Cataluña.

D'acord amb el que es preveu en els Estatuts del Col·legi, l'any 1951 es creen les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, així com la delegació a Sabadell de la demarcació de Barcelona.


President: Joan Vallvé i Ribera[modifica]

És doctor enginyer industrial per l’ETSEIB de la Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona. La seva trajectòria s’ha desenvolupat en l’àmbit públic, arribant a ser conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (1989-1992). També ha ocupat altres llocs rellevants com a director general d’Afers Interdepartamentals de la Generalitat (1984-1989); i Comissionat per a Actuacions Exteriors de la Generalitat (1992-1994); diputat al Parlament de Catalunya per CiU en diferents períodes des de 1981 (octubre 1999) fins a març de 2000; secretari de la Família del Departament de Benestar Social de la Generalitat (2000-2002) i diputat al Parlament Europeu en la legislatura de ((1994 -1999) i (2002 al 2004)).

Finalitza aquesta etapa com a enginyer al Departament de Treball i Indústria de la Generalitat des de juliol de 2004 fins a setembre de 2005. En el periode 2006-2007 ha estat President de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. És el nou degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya


Objectius[modifica]

• Ordenar l'exercici de la professió dels col·legiats i vetllar per l'ètica i la dignitat professional.
• Assumir la representació exclusiva de la professió i la seva defensa, i vetllar pels drets i deures dels col·legiats.
• Assessorar l'Administració, els particulars i els col·legiats emetent informes o resolent consultes.
• Impulsar el desenvolupament d'activitats científiques, tècniques, econòmiques, socials i culturals relacionades amb la professió.
• Fomentar el desenvolupament de la recerca i del progrés tecnològic en benefici del desenvolupament industrial.
• Vetllar perquè cap persona realitzi actes propis de la professió d'enginyer industrial si no disposa de l'acreditació corresponent.


Per al compliment de les seves finalitats i obtenció dels seus objectius, l'Associació i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya s'organitzen territorialment a través de:


- Demarcació de Barcelona.
- Demarcació de Barcelona. Delegació del Vallès (amb seu a Sabadell).
- Demarcació de Girona.
- Demarcació de Lleida.
- Demarcació de Tarragona.
- Demarcació de les comarques centrals de Catalunya (amb seu a Manresa).


Comissió permanent[modifica]

La Comissió Permanent és l'òrgan de govern que es despren de la Junta de Govern, a la qual hi pertànyen un grup reduït d'aquesta. En formen part el Degà, el Vicedegà, el Secretari, el Vicesecretari, l'Interventor, el Tresorer, els vocals que la Junta de Govern designi a proposta del degà, amb un mínim de tres, i els Presidents de les Demarcacions i Delegació. Es reuneixen dos cops cada mes i tracten aquells assumptes que els són delegats per la Junta de Govern i els assumptes urgents. Les decissions que es prenen han de ser validades per la Junta.


Enllaços[modifica]

Web del COEIC