Vés al contingut

Usuari:Carolina Volu/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webXarxanet.org
Logotip del portal Xarxanet.org
URLhttp://www.xarxanet.org
TipusPortal informatiu
EslòganEntitats i voluntaris per un món millor
LlenguaCatalà
PropietariGeneralitat de Catalunya
Llançament10 de juny de 2003 (2003-06-10) (21 anys)
EstatActiu

Xarxanet.org és un portal web en llengua catalana que es defineix com la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya. És impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Finalitat de xarxanet.org:[modifica]

Xarxanet.org té com a finalitat enfortir les entitats i millorar la tasca dels voluntaris per reforçar un sector que permet la transformació i la millora de la societat. Per aconseguir aquesta finalitat es marca com a objectius:

  • Difondre al conjunt de la societat les activitats de les entitats catalanes de tots els sectors associatius (social, ambiental, cultural, comunitari i internacional)
  • Reflexionar i generar opinió i debat al voltant de l’associacionisme, el voluntariat i el tercer sector.
  • Assessorar les entitats per tal que aconsegueixin enfortir-se i millorar el seu funcionament.
  • Ser un punt de trobada i generació de xarxa entre associacions i voluntaris, tot aprofitant diferents plataformes i xarxes socials. Funcionament Els continguts del portal són aportats per 11 entitats promotores responsables de mantenir continguts en els diferent portals i també per més 300 entitats col·laboradores que poden crear continguts de les seves entitats.

Seccions[modifica]

Dins de Xarxanet.org existeixen diferents seccions i tipologies de continguts. Les més importants són la secció de Notícies amb continguts de tipus temporal classificats per 5 àmbits de voluntariat (Ambiental, Comunitari, Cultural, Internacional, Social) i també la secció de Recursos que aplega continguts atemporals classificats per àrees transversals de suport a les entitats (Econòmic, Formació, Informàtic, Jurídic, Projectes...).

Altres seccions són les de Finançament, Agenda, Biblioteca[1] i “Assessora't” on les entitats es poden adreçar i rebre assessorament on line sobre el funcionament de les associacions. El projecte té una presència activa a les xarxes socials amb comptes de twitter, Facebook i Instagram, així com diferents butlletins setmanals i quinzenals que compten amb diversos milers de subscriptors.

Història[modifica]

El portal va néixer el 2003 i en el seu moment va ser pioner com a portal d’associacionisme i voluntariat. Durant uns anys el portal va tenir una secció dedicada a la Catalunya Nord[2]. El desembre de 2008 el portal fa un canvi de disseny gràfic i d’orientació millorant l’accessibilitat, la usabilitat i l’estructuració de la informació. A l’octubre de 2009 el portal fa un canvi de plataforma i de disseny per millorar la interacció i la participació de l’usuari[3]. El 2013 el portal va fer 10 anys i ho va celebrar editant un conjunt de vídeos[4] amb la veu de diferents voluntaris i dirigents d’entitats.

Enllaços Externs[modifica]

Xarxanet.org

  1. «El Departament de Benestar i Família publica una biblioteca virtual sobre associacionisme i voluntariat». Departament de Benestar Social i Família, 13-05-2013. [Consulta: 19 gener 2016].
  2. «La Secretaria d'Acció Ciutadana presenta el portal Xarxanet a Perpinyà». CCMA, 13-01-2007. [Consulta: 20 gener 2016].
  3. «Xarxanet.org a l'Espai Internet de TV3». Televisió de Catalunya, 20 maig 2012 (a partir minut 1:25). [Consulta: 21 gener 2016].
  4. «El projecte xarxanet celebra 10 anys amb un vídeo que repassa el moment voluntari d'alguns integrants (2013)». Diari Ara, 05-12-2013. [Consulta: 14 gener 2015].