Usuari:Christian Mas Garcia/Thriller (cançó)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de cançóChristian Mas Garcia/Thriller

Thriller és una cançó gravada pel cantant nord-americà Michael Jackson, composta per Rod Temperton i produïda per Quincy Jones. És el setè i últim senzill publicat per Epic Records del seu àlbum d'estudi de 1982 [[Thriller (àlbum de Michael Jackson)] del mateix nom]]. A vídeo de 14 minuts mostrant a Jackson en un horror - espectacle temàtic estrenat el 14 de novembre de 1983. [1] Es va mostrar per primera vegada a MTV el 2 de desembre , 1983. [2] La cançó no es va llançar com a soltera fins al 23 de gener de 1984. "Thriller" va aparèixer a "The Ultimate Collection" (àlbum de Michael Jackson) | The Ultimate Collection]] (2004).

"Thriller" ha aparegut en múltiples àlbums de compilació de grans èxits de Jackson, incloent [[HIStory: Past, Present and Future, Book I | HIStory] (1995), Number Ones (2003), The Essential Michael Jackson (2005) i Michael Jackson's This Is It 2009) i va ser remesclat per l'àlbum "Immortal" ("Michael Jackson album") "Immortal"] en 2011. La cançó té una veu de l'actor Vincent Price.

A la cançó es poden escoltar els efectes sonors, com ara una porta creuada, un tro, peus caminant sobre taulons de fusta, vents i gossos aulladors, i les lletres contenen temes i elements aterradores. "Thriller" va rebre ressenyes positives de la crítica i es va convertir en el setè top-ten single de Jackson en el Billboard Hot 100 | Billboard Hot 100 Chart de l'àlbum, mentre que va aconseguir la part superior de les cartes a França i Bèlgica i els deu primers en molts altres països.

"Thriller" va ser adaptat pel director John Landis en un gran èxit de música, conegut de forma independent com "Thriller de Michael Jackson (video musical) | Thriller de Michael Jackson"] ". Als catorze minuts, el vídeo és sensiblement més llarg que la cançó, que uneix una narrativa amb Jackson i l'actriu Ola Ray en un ambient molt inspirat en pel·lícules de terror dels anys cinquanta. En l'escena més emblemàtica del video, Jackson lidera altres actors que es vesteixen de zombies en una rutina de ball coreografiada. Encara que va obtenir algunes crítiques pel seu tema ocult i imatges violentes, el video va ser immediatament popular i va rebre una gran aclamació crítica, sent nominada a sis [MTV Video Music Awards] en 1984 i guanyant tres. El 2009 es va afegir al National Film Registry per la Library of Congress, el primer videoclip que mai s'havia seleccionat.

Antecedents i composició[modifica]

"Thriller" va ser escrit per Rod Temperton, i produït per Quincy Jones. Una inspiració va ser l'èxit de Jacksons "This Place Hotel". Els primers títols inclouen "Starlight", [3] [4] "Starlight Sun" i "Give me some Starlight". El títol es va canviar a 'Thriller' després que Michael li deia a Temperton que volia alguna cosa que agradaria als nens. [5] Mentre Encara titulat "Starlight", les lletres de la cançó de la cançó van ser "Give me some starlight! Starlight sun ...", però després de la cançó va ser c

Referències[modifica]

  1. Eagan, Daniel. [https: //books.google.com/books?id=g_moAwAAQBAJ&pg = PA175 America's Film Legacy, 2009-2010: Guia d'un visitant a les 50 pel·lícules fictícies que s'han afegit al Registre nacional de pel·lícules en 2009-10]. Bloomsbury Publishing, 24 de novembre de 2011, p. 175. ISBN 978-1-4411-9328-5 [Consulta: 14 maig 2016]. 
  2. Richin, Leslie «[http: //www.billboard.com/articles/news/6334779/michael-jackson-thriller-premiere-mtv-anniversary En aquest dia, el 1983, Michael "Thriller" de Jackson Premiered On MTV]». , 02-12-2014.
  3. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades 25thrillerfacts
  4. Peter Lyle. «[https: //www.telegraph.co.uk/culture/3669538/Michael-Jacksons -monster-smash.html Michael Jackson's Monster Smash]». Telegraph.co.uk. Telegraph Media Group Limited, 25-11-2007. [Consulta: 24 gener 2010].
  5. http://www.geniusmichaeljackson.com/en/albums/songs/Thriller/Thriller.html