Usuari:Concharos/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Mery Sales

Mery Sales (València, 1970), és una artista valenciana Pintora des de 1994 fins a avui. En paral·lel, beca Erasmus en la Facultat de Belles Arts d'Atenes, llicenciada i doctora per la Facultat de San Carles de la Universitat Politècnica de València. Ha segut professora en el Departament de Pintura de la mateixa facultat.[1]

Biografia[modifica]

De les seues exposicions individuals destaquen L'incendi i la paraula, 2015-2016, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València - Sala Martínez Guerricabeitia. L`homenatge a La Razon Poètica de María Zambrano, Surge amica mea, et veni, en el Col·legi Major Rector Peset, València; Palabras de papel, en la Fundación Castalia Iuris, Castelló; Cierta claridad, en l'Ambaixada d'Espanya a Andorra; designios y quiebras, Ver o arder i Veus, en la Galeria i Leonarte, València.; Mujer elefante, en el Club Diario Levante, Valencia; Esperpento, exposició itinerant organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; Sombras de Cadmio, en l'Ateneu Mercantil de València y la primera exposició, Cuadros con secreto, en el Espai A. Lambert de Xàbia (Alacant).

De les mostres col·lectives dels últims anys, poden destacar-se Monstruos, en la Fundación Chirivella Soriano de València; Árboles de la vida, al Jardí Botànic de València; Presencia y figura, al Centre del Carme de València y a la Llotja del Peix, Alacant; XLII i XLI Salón de Otoño, en l'Ateneu Mercantil de València; Cartografías de la creatividad 100% valencianos, al Centre del Carme de València; Museo de Arte Contemporáneo, Santo Domingo; Nostàlgia de futur. Homenatge a Renau, Centre del Carme de València; Premis Paul Ricard, Centre del Carme de València, Sevilla i París.

Dels premis destaquen el 1er Premi Paul Ricard, España 2008; Menció d'Honor, XLI Salón de Otoño, Ateneu Mercantil de València (2010); Menció Senyera de Pintura (2005), XXXI Salón de Otoño. Ateneu Mercantil de València (2003) i 1er premi VII Bienal de las Artes Plásticas, Pamplona (2001).

Referències[modifica]