Vés al contingut

Usuari:Cpram

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Hiragana
Aquest viquipedista forma part del Viquiprojecte Estudiants.

des de l'Hospitalet de Llobregat

Barri del Gornal (L'Hospitalet de Llobregat)[modifica]

Situació i característiques[modifica]

El Gornal és un barri de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat, dins de l'àrea metropolitana de Barcelona. Està classificat territorialment dins del Districte IV, juntament amb el barri de Bellvitge. La seva extensió és d'aproximadament mig km2. Aixecat en els anys setanta dins del pla d'eradicació del barraquisme i finques ruïnoses del aleshores Ministerio de la Vivienda, ho fa en uns terrenys que existien a prop de les vies de RENFE que separaven Bellvitge de El Gornal, i va experimentar una edificació massiva amb la construcció dels blocs socials, que li són característics, en els que actualment hi viuen prop de vuit mil persones, a més de la reestructuració dels espais urbans. Ara veu com els barris de l'entorn estan canviant molt ràpidament mentre que els seus blocs continuen sent els mateixos, però amb el temps ja notaran els efectes dels canvis que els envolten; el barri es veurà afavorit de la transformació de la Gran Via Sud per donar sortida per la part meridional i sense barreres arquitectòniques. Això és, si més no, el que esperen els seus veïns que, malgrat el temps transcorregut, veuen com la construcció de la seva urbanització inicial continua inacabada, així doncs aquest és motiu de continua queixa veïnal davant de l'Ajuntament. Actualment l'empresa pública Adigsa, responsable de les obres, ha assignat un nou pla per realitzar pavimentacions i dotació complerta d'una bona xarxa de clavegueram, reparar i reforçar tot el mobiliari urbà i creació de noves zones verdes.


Transport Públic i Actualitat[modifica]

El barri té l'estació de Gornal dels FF Catalans i l'estació de RENFE de Bellvitge, situada en la intersecció amb aquest últim, són els principals serveis de transport a més, també, de la xarxa d'autobusos urbans. Una poc desitjable actualitat, al llarg dels últims dos anys, ha col·locat aquest barri a la portada de moltes noticies i diaris: la construcció de l'AVE i els problemes que han aparegut en la marxa d'aquestes obres en el seu pas per la població de l'Hospitalet, i on aquest barri de El Gornal ha estat victima de primera plana. Les últimes noticies indiquen que les administracions i empreses implicades han signat convenis pels quals es comprometen a reparar els desperfectes ocasionats en la xarxa viaria, en els edificis adjacents i els espais públics.


Dades del barri[modifica]

Superficie 0,57 km2 Població 7.666 habitants Densitat demogràfica 13.431 hab/km2


Enllaços[modifica]

http://www.adif.es/infraestructura/pdf/Triptic_Adif_octubre.pdf

http://www.europapress.es/00059/20071210173206/ave-adif-invertira-135-milions-per-reparar-els-desperfectes-per-les-obres-lhospitalet-llobregat-barcelones.html

http://buscador.lavanguardia.es/buscador/index.xhtml?q=Gornal

http://www.socialistes.cat/ambit/hospitalet/Documents/view.asp?id=m&apt=437&indexable=True

[[Categoria:L'Hospitalet de Llobregat]]