Usuari:Cramos14

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

ALIMENTACIÓ


Donar les sustancies que proporciona als ésser vius energia, primeres matèries i els composts químics indispensables per al bon funcionament o la regulació dels mecanismes vitals.


LA IMPORTÀNCIA DE L'ALIMENTACIÓ


Si preguntem al nens que han menjat al mati podrem comprovar que mols d'els no mengen res fins l'hora del pati, alguns porten diner per comprar el esmorzar en la cafeteria de l'IES, però els pares no saben es que mols compren llaminadures.


L'alimentació es molt important, serveix per nodrir el cos, per créixer, per reparar el teixit del cos i per obtenir la energia necessària per realitzar totes les activitats del cos i les quotidianes.


Alguns dels problemes que tenen els nostres nens es deuen a la manca d'una bona alimentació: obesitat, creixement, nerviosisme, manca de concentració i d'energia. Me atreviria a dir que també el fracàs escolar.


Es per això que hem de menjar de tot no solament el que ens agrada, tenim que nodrir el cos i proporcionar-li els nutrients necessaris.


El menjar més important es el del mati, es el moment en que comencem la nostra activitat, han passat moltes hores des de l'ultim menjat i es quan els cos te mes deficiències.


NUTRIENTS NECESSARIS DEL COS HUMÀ[modifica]

Les proteïnes. Són indispensables per formar l'estructura corporal i els teixits. Les poden trobar en la carn, el peix i les llegums.

Els hidrats de carboni o glúcids. Son la principal font d'energia per el cos. Es troben en l'arrós, cereals, pastes, pa, sucres.

Els lípids o greixos. Són una font d'energia, serveixen de lubricants, per mitjà dels greixos poden assimilar algunes vitamines. Es troben en olis vegetals i en les grasses animals.

Les vitamines. Són necessaris per regular el metabolisme. ES troben en tots els alimentes principalment en fruites i verdures.

Els elements minerals. Intervenen en la consolidació del esquelet, els dents, formen part de la sang. Es troben en tots els aliments.

L'aigua. Es el component principal de l'organisme. Es imprescindible per el metabolisme i es el vehicle que transporta el nutrients




--87.219.172.207 (discussió) 23:26, 11 des 2007 (CET)