Usuari:Damianmontes/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Damià Montes i Martínez, pintor i escultor de les Terres de l'Ebre (San Carles de la Ràpita, 1956). Llicenciat en Filosofia i en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha estat professor d'Estètica de l'Institut del Teatre, professor de Filosofia, de Visual i Plàstica i, finalment, de Volum al batxillerat d'arts de l'Institut Consell de Cent de Barcelona i director del centre.

Va realitzar la seva primera exposició a la plaça del Pallol de Tarragona el 1977 i des de les hores participa en exposicions individuals i col·lectives a diferents indrets.

En les seus inicis, la seva obra tenia un fort component de denúncia política i de defensa dels drets i de les llibertats dels ciutadans i del nostre país. Amb el pas del temps, la reflexió filosòfica, estètica i ètica sobre el sentit de l'existència humana i l'aportació metafísica de l'art embolcalla la seva obra més actual. També ha dissenyades escenografies per a teatre, cartells i joies, així com llibres de text i propostes didàctiques per a l'ensenyament de les arts i la filosofia. Convidat a diferents mostres, taules rodones i conferències per esposar la seva visió de l'art actual i, també, sobre l'importància de l'educació i de l'ensenyament de les arts en els centres educatius i com a eina per millorar els resultats educatius i la cohesió social de l'alumnat.

Treballa amb materials molt artesanals i propers a l'art "povera". Materials de rebuig que podem trobar en la nostra vida quotidiana i que l'artista incorpora a la seva obra per donar-los una mena de "segona vida" que desperti els sentits, els sentiments i la reflexió de qui la contempla. Pintures, dibuixos, gravats i escultures formen el conjunt de la seva producció artística.Els pigments, vernissos, coles, fustes, plàstics, draps, ferros, etc... són materials habituals tant en les pintures com escultures, treballades amb tècniques barrejades tant de l'àmbit de la pintura com de l'escultura, acostant les seves obres a un expressionisme matèric de fort impacte visual i tàctil.

La seva darrera exposició sota el títol: "La sirga de la vida" s'ha realitat a Ca Don Joan, un palau renaixentista del s. XVI, a la població de Vinebre (Ribera de l'Ebre). Aquesta exposició va concloure amb l'inaguració de l'escultura "Vents de Pau" que llueix a Vinebre en el transcurs del GR-99 pel municipi, en la qual ha participat molta gent del poble, creant un nou espai d'unió, de trobades, de retrobament, en definitiva, per conviure.

El seu treball i la seva obra es poden contemplar de forma permanent a la seva galeria-taller de Barcelona.