Vés al contingut

Usuari:DaniCarlaIrinaMaria/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El peix Irisat[modifica]

El peix Irisat és un llibre infantil publicat l’any 1992 per Marcus Pfister. Aquest conte fa referència a la importància del valor de compartir i l’egoisme. La llengua d’origen d’aquest conte és l’alemany i consta de diverses traduccions, com per exemple: el català (El peix Irisat), el castellà (El pez arcoiris) i l’anglès (The rainbow fish), entre d’altres.

A més a més, hi ha una sèrie basada en aquest conte als Estats Units, anomenada The Rainbow Fish.

Autor[modifica]

L’autor d’aquesta obra és Marcus Pfister. Va néixer el 30 de juliol de 1960 a Berna, Suïssa. Va realitzar la seva formació a l’Escola d’Art de Berna i la va finalitzar com a dissenyador gràfic i il·lustrador en una agència de publicitat a Zurich. Anys després va treballar com a dissenyador gràfic independent.

Marcus Pfister l’any 1986 va publicar el seu primer llibre il·lustrat Die müde Eule a l’editorial North Soud Books. Però el llibre que realment el va fer mundialment conegut va ser Der Regenbogenfisch, conegut a Catalunya com a El peix Irisat.

El 1992 aquest àlbum il·lustrat va ser seleccionat entre els cinc millors llibres per la revista britànica Child Education. Així mateix, al mateix any, va guanyar el Premi Christopher a Nova York. L’any 1993 va ser seleccionat pel premi Kate Greenaway i va obtenir el premi Critici in Erba de la Fira de Bolonya.

Resum del llibre[modifica]

El llibre El peix Irisat tracta sobre un peix d’escames lluents, el qual és el més bonic de tot l’oceà. Tots els altres peixos com el veuen tan bonic volen tenir les seves escames, però a l’hora de demanar-li alguna el peix irisat es nega a compartir-les. Després d’aquest fet, el peix Irisat es troba tot sol. És per això que s’apropa a una cova on hi ha un pop el qual dóna consells. Arran d’aquesta conversa, se n’adona que per no quedar-se sol ha de compartir les seves escames amb els altres peixos. Finalment comparteix totes les seves escames menys una amb els altres peixos, gràcies a això tots són feliços.

Anàlisi del llibre[modifica]

Activitats que es poden fer després del llibre[modifica]

Referències[modifica]