Vés al contingut

Usuari:Danimarinbocanegra/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Definició: què significa la prova de regressió?[modifica]

Les proves de regressió són un tipus de proves de programari que s’utilitzen per determinar si nous problemes són el resultat de canvis de programari.

Abans d'aplicar un canvi, es prova un programa. Després d'aplicar un canvi, el programa es torna a provar a les zones seleccionades per detectar si el canvi va crear nous errors o problemes, o si el canvi real va assolir el propòsit previst.

Necessitat de proves de regressió[modifica]

Es requereix una prova de regressió si hi ha:

  • Canvi a requisits i el codi del programari s’adapta a aquesta necessitat.
  • Una nova característica que estem afegint al programari.
  • Correcció d'errors i errors de processament.
  • Resolució de problemes de rendiment.
  • Un gran grup d’usuaris heterogenis com ara SaaS sovint és així.

Tècniques de prova de regressió[modifica]

El manteniment del programari es refereix a millores, correccions d’errors, optimització i eliminació de les funcions existents del programari. Aquests canvis poden provocar que el programari passi inadvertit i inadvertit ja no funciona correctament. Per determinar-ho, cal fer proves de regressió. Podem realitzar proves de regressió mitjançant les tècniques següents:

1. Torneu a provar-ho tot[modifica]

  • Aquest és un dels mètodes de proves de regressió en què hem de tornar a executar tots els casos de prova del conjunt de proves existent. Això és molt car perquè requereix molt de temps i recursos. Si hi ha un projecte, el temps i els diners ni tan sols es pressupostaran.

2. Selecció de la prova de regressió[modifica]

  • En lloc de tornar a executar tot el conjunt de proves, és millor seleccionar una part del conjunt de proves que hem d'executar.
  • Els casos de prova seleccionats es poden classificar com a casos de prova reutilitzables o casos de prova obsolets.
  • També podem utilitzar casos de prova reutilitzables en cicles de regressió successius.
  • No podem utilitzar casos de prova obsolets en cicles successius.

3. Priorització de casos de proves[modifica]

  • Prioritzeu certs casos de prova. Depenent de l’impacte en els processos empresarials, optem per les funcions crítiques i d’ús freqüent. La selecció de casos de prova segons la prioritat reduirà considerablement l’impacte de les proves de regressió en el projecte.

Més informació[modifica]

Els mecanismes habituals de proves de regressió consisteixen a tornar a efectuar proves que s'havien superat amb èxit per a comprovar que els resultats continuen essent satisfactoris.

L'experiència demostra que, a mesura que el programari es desenvolupa, és comú que aquest tipus d'errades vagin sorgint. Les causes de l'aparició d'aquest tipus d'errades poden ser diverses. A vegades són degudes al fet que la correcció a una errada es perd a causa de la gestió del codi que es fa durant el cicle de vida del programari. Altres causes poden ser correccions febles de les errades (que no tenen en compte tota la casuística del problema) o bé redissenys de l'estructura que no tenen presents les causes de l'errada.

Referències[modifica]

https://qualitat.solucions.gencat.cat/guies/prova_regressio/

https://ca.theastrologypage.com/regression-testing

https://www.itpedia.nl/ca/2018/09/05/regressietesten-is-echt-noodzakelijk/

Vegeu també[modifica]