Vés al contingut

Usuari:Didier Seguí/proves/Ignacio Agudo Clará

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Adrián Rosa Hidalgo (Granada, 1931) Comença els seus estudis a Arts i Oficis, l’any 1943, amb 12 anys, compaginant amb l’institut. Allí va tenir de professor al pintor Tarrés. A la mort d’en Tarrés en el 43, va ser alumne d’Ignacio Agudo Clará. Foren companys seus d’estudis Pomar i Calbet, entre d’altres. Després va conèixer a Francisco Carreño, pintor valencià i professor de l’Institut. Carreño li va aconsellar anar-se’n a estudiar a València. Realitza els seus estudis de Belles Arts becat a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles – València –

En finalitzar els estudis – aconsellat per Carreño – sol·licita i obté una plaça interina de professor de dibuix a Cartagena, a l’Institut Isaac Peral. A Cartagena va realitzar dues exposicions individuals. Així i tot, mai interromp la seva vinculació amb Eivissa, on passa els estius i participa a diverses exposicions col·lectives. Abandona la seva plaça a l’Institut de Cartagena i se’n va a viure a Copenhaguen.

Aquest període va durar cinc anys entre Dinamarca i Bèlgica principalment, encara que recórrer molts països europeus com professor de guitarra espanyola i amb un grup de flamenc. Amb el grup flamenc va recórrer els països escandinaus, Iugoslàvia, etc. Va realitzar algunes exposicions a Brussel·les. Després de l’experiència Belga torna a Eivissa l’any 1964, on deien es venia bé la pintura en aquests moments. D’allí, després d’un temps ja vam tornar a Eivissa, o va reprendre la pintura i va començar a exposar en la Caixa de Pensions cada any i també per tota l’illa. Participa a diverses col·lectives a El Corsario, a Ivan Spence i abans a la Van der Voort.

Del 70 i fins a l’any 72 va treballar també el cuir. L’any 2000000 va fer una retrospectiva al desaparegut Centre Cultural S’Alamera del Consell d’Eivissa. També ha exposat els darrers anys Sa Nostra Sala.

Com a restaurador va fer la restauració de la volta de Santo Domingo, i la dels retrats de la galeria de fills il·lustres de la Ciutat.