Usuari:Drahun/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Marco Asensio i Willemsen (Palma, Espanya, 21 de gener de 1996) és un futbolista espanyol que juga com migcampista al Reial Madrid Club Fútbol.

1.Trajectòria esportiva[modifica]

Categories inferiors[modifica]

Nascut a Palma de Mallorca, començar al C. F. Platges de Calvià abans de formar-se en les categories inferiors del Reial Club Deportiu Mallorca.

R. C. D. Mallorca[modifica]

Fa el seu debut amb el primer equip en la temporada 2013-14.

En la temporada 2014-15, sota la direcció de Valeri Karpin, és quan va començar a destacar i a convertir-se en titular habitual.

El 5 de desembre de 2014 va confirmar el seu fitxatge pel Reial Madrid Club de Futbol, encara que el jugador va romandre en el club balear en qualitat de cedit fins a final de temporada.

Reial Madrid C. F.[modifica]

Després de guanyar l'Europeu Sub-19, se'n va anar de vacances. El 4 d'agost de 2015 va fer el seu debut al Reial Madrid, en la victoria del seu equip a la Copa Audi davant el Tottenham Hotspur Fotball Club.

RCD Espanyol[modifica]

Per a la temporada 2015-16 va ser cedit al Reial Club Esportiu Espanyol, signant el club català de penalització econòmica si el jugador no era alineat en almenys 30 partits durant la temporada.

Va debutar en la jornada quatre de la Lliga BBVA, en la victòria per 2-3 davant la Reial Sociedad. Al final de temporada va marcar 4 gols i va donar 11 assistències.

Reial Madrid C. F.[modifica]

Les actuacions realitzades durant els partits de la pretemporada, li valen a Zinedine Zidane per comptar amb ell per a la temporada 2016-17. Debuta en partit oficial el 9 d'agost de 2016 i anotant contra el Sevilla F.C el primer gol del partit.

És presentat oficialment a l'Estadi Santiago Bernabéu amb el seu primer el 21 d'agost davant la

Reial Sociedad.

2.Selecció nacional[modifica]

Categories inferiors[modifica]

Va debutar el 2012 amb la primera de les categories, la selecció sub-16, disputant el seu primer partit amb la samarreta nacional el 22 de maig de 2016 davant Suïssa.

Va debutar amb la selecció sub-19 el 13 de novembre de 2014 davant Alemanya amb un gol i victòria per 2-0. L'endemà passat va liderar la golejada 5-1 davant França en signar un doblet abans de disputar els partits de classificació per a l'Europeu sub-19 de 2015.

A més, ja ha fet el seu debut amb la selecció sub-21 el 26 de març del 2015 a Cartagena, amb victòria davant Noruega per 2-0.

Referències[modifica]

1.