Vés al contingut

Usuari:Espelt/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLa Banda del Panda

La Banda del Panda
Història
Lloc de constitucióBarris del Coll i el Carmel, Barcelona, Catalunya Catalunya
Activitat
Activitat2008-present
MembresÁngel Armenteros (veu i guitarra)
Étienne Pagès (veu i acordió)
Javi Leal (teclat)
Marta Michelena (Bongos, cajón i percussió)
Eduard Marsol (Bateria i percussió)
Raül Mateos (baix)
Arnau Segarra (guitarra rumbera)
Òscar Mateos (guitarra rumbera)
Membres anteriorsVerónica Armenteros (veu)
EstilRumba catalana d'arrel, El son cubà, Els aires flamencs, la cúmbia

Lloc webwww.labandadelpanda.com

La Banda del Panda és un grup de l'interior dels barris del nord de Barcelona (els barris del Coll i del Carmel). La seva música està influenciada per la rumba catalana d'arrel, el son cubà, els aires flamencs, el reggae, la cúmbia, el hip hop o el punk.[1].

Orígens[modifica]

Influenciats per la rumba catalana d’arrel, el son cubà, els aires flamencs, el reggae, la cúmbia, el hip hop o el punk, La Banda del Panda neix a finals del 2008 a l’interior dels barris del nord de Barcelona, el Coll i el Carmel. Des del primer moment, el grup comença a treballar en temes propis parlant d’allò que els commou i mesclant diferents estils musicals de bracet de la rumba catalana. Aquest experiment desenboca en la seva primera maqueta, que autoediten el 2010 als estudis d’Hace Color. Després de tocar arreu de festes majors, sales i bars dels països Catalans i el sud de França, és a mitjans de 2012 quan es consolida la formació actual de 8 membres, la mateixa que guanya el premi Sant Celoni Sona 2012[2], [3] que els ajuda a enregistrar una part del disc que ara presenten.

El nom del grup, La Banda del Panda, sorgeix de forma fortuïta i improvisada. A l'inici de la banda assajaven al barri del Poble Nou de Barcelona i una nit, en acabar l'assaig van anar a un restaurant Xinès amb la intenció d'aprofitar el sopar per buscar un nom per la Banda. Sense adornar-se'n es van deixar endur per l'entorn asiàtic i van acabar triant el nom de La Banda del Panda en honor a l'ós que sortia en un dels quadres penjats al restaurant.[4]

Concerts[modifica]

Als concerts de La Banda del Panda, si pot trobar guasa, jaleo i sarao. De fet aquestes són les paraules que surten a una de les cançons del seu disc A la Fresca. La Banda del Panda intenta que els seus concerts sempre siguin una festa, que la gent balli al seu ritme i s'ho passi bé sense deixar de banda la part reivindicativa que per convicció, creuen que ha de tenir la música. La Banda del Panda ha après a tocar al carrer, al barri, i sempre amb la intenció de divertir-se i fer divertir al públic.

Fins el 2012, La Banda del Panda havia realitzat concerts per tot el territori català i part de França, passant per la festa major del poble sec (Barcelona),el festival l’Imprévu (Montemboeuf,França), la Sala KGB (Barcelona), la Sala La República, (l’Hospitalet de Llobregat), O’Bohème, (Toulouse, França), Les Festes Joves del Coll (BCN), la Festa Major del Carme (Igualada), La Festa Major de Gòsol (Berguedà), La Festa Major del Barri de la Creu (Avià), La Festa Major de Gràcia (Barcelona), Nou Barris (BCN), Al Rumba Club de l'Apolo 2 (Barcelona), a la Festa Major del Molar (el Priorat) i a les Festes alternatives de Sant Pol de Mar entre altres.

Músics[modifica]

Ángel Armenteros Veu, guitarra elèctrica, guitarra flamenca, bases i palmes.
Étienne Pagès Veu i acordió diatònic i palmes.
Javi Leal Teclat, palmes i coros.
Marta Michelena Bongos, cajón, percussió i coros.
Eduard Marsol Bateria i percussió.
Raül Mateos Baix.
Arnau SegarraGuitarra rumbera.
Òscar Mateos Guitarra rumbera i palmes.

Discografia[modifica]

2010. La Banda del Panda, maqueta (Hace Color), grabació Kasba Music. Autogestionat

2013. A la Fresca, LP. Autoproduït.(Enregistrat a Wasabi Estudis, masteritzat a Euridia Estudios de Bilbao i editat per Kasba Music)

Disc A la Fresca[modifica]

El seu últim disc A la Fresca, està composat per 10 cançons pròpies que barregen el Català, el Castellà i el Francès.

EM PASSES DE LLARG, reivindica la forma de ser i els anhels de tots i cadascú de nosaltres. GALLITO, explica la història d’un rumbero enamorat. AI CARMELA, una cançó popular republicana versionada en rumba. RUMBIA, pels amants de la cúmbia, un ritme enganxós que convida a treure’s les penes del cap i no parar de ballar. PASSO, amb aires de flamenc, anima a tallar les cordes i limitacions que amarren la nostra vida. EL MERCAT, una crítica a l’agressivitat de l’estil de vida neoliberal i la bogeria del capital. ZERO24h (feat. Bittah - veu), reivindica la música al carrer i crida contra les polítiques restrictives. BARCELONA, un plany als canvis que ha sofert la ciutat, una ciutat de façana on la imatge sembla ser l’única cosa important. DESPISTAO, una oda a viure el dia a dia i deixar-se endur sense programar les experiències. VENT DU SUD, (feat. Hakim Zamoum- veu- i Moussa Sene -tama i veu-) un crit d’aquells que se senten a les antípodes de l’hegemonia europea (en francès).

Enllaços externs al youtube[modifica]

Enllaç a la cançó Passo www.youtube.com/watch?v=J4HPu355fXg
Enllaç a la cançó La nit www.youtube.com/watch?v=qwB4Tal-QoY
Enllaç a la cançó Si no fas nosa www.youtube.com/watch?v=bNjQcDaFlqA
Enllaç a la cançó Àtic Segona www.youtube.com/watch?v=yVSOZ86xgBA

Referències[modifica]

  1. «Pàgina web oficial de La Banda del Panda». [Consulta: 29 abril 2013].
  2. «Pàgina web ajuntament de Sant Celoni». [Consulta: 29 abril 2013].
  3. «naciódigital.cat». [Consulta: 29 abril 2013].
  4. «Étienne Pagès: La Banda del Panda». Pànxing Berguedà, 2012 [Consulta: 29 abril 2013].