Vés al contingut

Usuari:Etermetal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A l’any 2003, cinc joves ajunten la seva ràbia, els seus somnis, les seves frustracions i sobretot, les seves inquietuds musicals per donar vida a aquest projecte anomenat Eter.

Aquell mateix any aconsegueixen entrar al festival Avellana Rock03, on comparteixen cartell amb bona part de la primer línia del rock nacional. Abans el grup entra als estudis de Mons, guitarrista de Freak XXI, per grabar tres temes que junt amb els dos que grabaríen mesos més tard a Nautilus Produccions donen vida a la seva primera demo “Eter”. Sorprenentment pel grup, la demo comença a tenir molta acceptació i repercussió. Rep molt bones crítiques en diferents portals d’internet i en premsa local, i comencen a sorgir actuacions per tot el territori català, tenint la sort de creuar-se en el camí amb grups com Norwich, Costo Rico, Dr. Calypso, Inadaptats, Habeas Corpus, Berri Txarrak o Su Ta Gar.

Arriba el 2005 i amb ell, el grup comença a buscar-se un lloc: nous temes, noves idees, un nou so, molta il·lusió i molta feina. Això queda reflectit en una nova demo que compte amb la producció de Jota Navarro, ex-membre de Ktulu i Gorka Prieto amb la masterització de Juan Casanovas. “Buscando un lugar” també va obtenir bons crítiques per part de diferents mitjans de comunicació i revistes especialitzades, i el grup va aconseguir sonar a Radio 3 i fer alguns concerts per tot el territori així com quedar finalistes de varis concursos a nivell estatal.

Els següents anys van ser una mica incerts pel grup. Varis components incials deixen el grup i s’incorporen nous membres. Un seguit de canvis en la formació durant els següents anys i una nova evolució important en l’estil, sense deixar de treballar amb constància i dedicació, van provocar la desaparició temporal del grup als escenaris.

Agraïm moltíssim a tots els que han format part d’aquesta família durant aquests anys:

Xavi Carreras (fundador i veu principal 2002-2008)

Jordi Ferret (guitarra 2003-2007)

Oriol Romeu (Guitarra i veu 2007-2009)

Xavier Carbó (baix 2003-2009)

Jenny Sckhram (veu 2010-2012)

Roser Reverte (veu 2012)

Actualment el grup ha tornat als seus origens i torna a practicar un metal contundent amb influències molt variades. El grup està format per Joan Andreu Sendra (bateria), David Izquierdo (baix), Joan Mateu (guitarra) i David Ràfols (guitarra i veu).