Usuari:Fundació Pasqual Maragall

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l’Alzheimer neix donant resposta al compromís adquirit públicament per Pasqual Maragall, president de la Generalitat de Catalunya (2003-2006) i alcalde de Barcelona (1982-1997), l’octubre de 2007, quan va anunciar que li havien diagnosticat que patia la malaltia.

La Fundació, creada l’abril de 2008 i dirigida pel Dr. Jordi Camí Morell, impulsor i director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona [1], promou la recerca científica per a la prevenció i la cura de l’Alzheimer i malalties neurodegeneratives relacionades. El seu objectiu és la creació d’un centre de recerca científica d’excel•lència on s’impulsin projectes d’investigació arriscats i innovadors que contribueixin a superar la fase actual d’estancament en la que es troba la recerca en el conjunt de malalties neurodegeneratives.

El futur Institut de Recerca en Malalties Neurodegeneratives[modifica]

El centre de recerca científica estarà planificat i dirigit per un consell científic internacional, amb la voluntat de convertir-se en punt de referència mundial en el camp de les neurociències. El centre convocarà a joves talents d’arreu del món, a qui es dotarà d’un suport sense restriccions i apostarà per equips interdisciplinaris, projectes arriscats i programes de recerca transfronterers apostant per la filosofia del high-risk/high-reward research.

Vocació internacional[modifica]

La creació del centre de recerca que impulsa la Fundació Pasqual Maragall planteja la necessitat d’aliances científiques estratègiques amb altres centres de referència al món. En aquest sentit, s’han establert col•laboracions i contactes amb dos dels centres de referència internacional: el Lou Ruvo Brain Institute [2] de Las Vegas dirigit pel prestigiós professor Zaven Khachaturian [3], i el Janelia Farm Research Campus del Howard Hughes Medical Institute [4], a Ashburn, Virginia, també als Estats Units.

Friends of Pasqual Maragall Foundation[modifica]

Amb la finalitat d’internacionalitzar el projecte de la Fundació des dels seus inicis, el setembre de 2008 es va constituir la Friends of Pasqual Maragall Foundation [5], corporació americana vinculada amb la Fundació. Aquesta entitat col•laboradora té com a objectiu el desplegar una xarxa científica internacional d’excel•lència i el col•laborar en la recaptació de recursos.

Enllaços externs[modifica]

Web oficial de la Fundació Pasqual Maragall http://www.alzheimerinternacional.org/

Web oficial de la Friends of Pasqual Maragall Foundation http://www.fopmf.org/

Web oficial de Pasqual Maragall http://www.pasqualmaragall.cat/