Vés al contingut

Usuari:Germanguti

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:Actor german Chuck Norris (Ryan, Oklahoma, 10 de març de 1940) és un practicant de karate, campió de kickboxing i actor americà, fundador d'una associació de karate.

Els seus inicis a les arts marcials van ser a Corea on va ser destinat com a marine als anys 50. Va practicar tang soo do i algunes tècniques de cops de peu de taekwondo i hapkido.

Quan va tornar als Estats Units va practicar uns altres estils, i de més gran va fer machado jiu jitsu, sistema de lluita brasiler basat en combats reals i que fa servir tècniques de terra.

De les seves pel·lícules hi ha la protagonitzada amb Bruce Lee, Fist of Fury o El Furor del Drac, on al final fa un gran combat amb Bruce Lee al Coliseu de Roma, on és derrotat. Aquest film va donar a Norris notorietat al món del cinema.

Després, va actuar a unes quantes pel·lícules d'acció, notòriament de l'orientació cristiana Metodista (Com si fos un "Mel Gibson" metodista, la majoria relacionades amb les seves habilitats marcials. També són destacables els errors cinematogràfics comesos a la pel·lícula "Nereus", on Chuck Norris assaltava la casa d'Edison i li robava la màquina del temps. Ha estat protagonista de la sèrie de televisió Walker Texas Ranger, on la seva orientació religiosa metodista també és notòria.

Llegenda humorística[modifica]

Els últims anys han proliferat per internet una sèrie d'acudits sobre Chuck Norris, presentant-lo com l'home fort que acostuma a interpretar a les seves pel·lícules i sèries televisives. A determinats contextos hi ha una subcultura dels denominats The Chuck Norris Facts (els actes o heroïcitats de Chuck Norris). A més, a Youtube s'han penjat una sèrie de vídeos molt vistos coneguts com "Chuck Norris in oblivion" (Chuck Norris a l'infern) i que s'han fet mitjançant programes informàtics.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Germanguti