Vés al contingut

Usuari:Grup Mas i Mas/Festival Mas i Mas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Festival Mas i Mas[modifica]

L’estiu a Barcelona no seria el mateix sense el San Miguel Mas i Mas Festival, un esdeveniment que ja va camí de la seva 15ª edició i que ha aconseguit omplir la ciutat de bona música en els mesos de més calor, quan aquesta quedava pràcticament deserta de propostes culturals. Així, el públic català pot escollir entre una àmplia varietat de concerts, distribuïts entre petits espais com el Jamboree, els Tarantos o el Moog i escenaris de més envergadura com El Palau de la Música Catalana, el Teatre Grec o el Born Centre Cultural, que donen sortida a un ampli ventall d’estils musicals: des de l’eternitat de la música clàssica, a la força del flamenc, passant perl’elegància del jazz i per les sonoritats més ballables del funk, l’R&B i l’electrònica. Un esdeveniment obert a tothom, pensat per a tots els gustos.

Tot i que la voluntat fundacional del grup Mas i Mas era la d’oferir música en viu en espais de petit format, el Festival donava l’oportunitat d’obrir part de l’activitat musical a escenaris més grans, expandint el negoci del grup i donant l’opció als artistes d’arribar a més quantitat de públic.

El Palau de la Música Catalana[modifica]

El Palau de la Música Catalana és l’escenari triat pel San Miguel Mas i Mas Festival per a celebrar els seus concerts d’inauguració i cloenda, a més d’altres actuacions especials. El 2016 va acollir 9 espectacles: una actuació a càrrec de la Maria del Mar Bonet (28 de juliol), la celebració dels 30 anys de carrera de Martirio (29 de juliol), quatre concerts de piano solo amb Min-Sung Lee, Daniel Ligorio, Nexus Piano Duo, Martina Filjak (1, 8, 22 i 29 d’agost), un concert amb Raphael Gualazzi (4 d’agost), un homenatge a Amy Winehouse amb Zalon & The Gramophone All Stars (23 d’agost), i l’actuació de cloenda protagonitzada per Manolo Sanlúcar (1 de setembre). Aquest edifici modernista resulta un enclavament ideal per al Festival perquè és un important patrimoni arquitectònic de la ciutat, una de les sales de concert més singulars i amb més bellesa del món i punt de trobada ineludible de la vida cultural i social a Catalunya.

Jamboree[modifica]

Amb 55 anys d’història, i una programació de dues sessions diàries

els 365 dies de l’any, el Jamboree Jazz Club és una de les  institucions més vives i enèrgiques de la cultura musical barcelonina i segurament del nostre país. Així, en aquest escenari, s’hi han format

generacions senceres de músics locals que avui triomfen als cinc continents i s’hi han aplegat jazzmen internacionals que inclouen aquesta petita cava en les seves gires europees. Al San Miguel Mas i Mas Festival 2016 el públic assistent va poder gaudir d’autèntiques

llegendes del jazz com el pianista Ellis Marsalis, els saxofonistes Lee Konitz, o David Sánchez, el baterista Guillermo McGil o el trompetista Ronald Baker; van poder contagiar-se per l’energia del blues elèctric del cantant Earl Thomas, o embriagar-se dels ritmes caribenys d’una icona del jazz cubà com és el pianista Ramón Valle, entre moltes altres propostes.

El Born Centre de Cultura i Memòria[modifica]

En les tres darreres edicions del San Miguel Mas i Mas Festival, la Sala Moragues del Born Centre de Cultura i Memòria ha aplegat el cicle de concerts “Sona el món i torna al Born”. Aquesta proposta, nascuda com una coproducció entre Mas i Mas i el Born CCM, ha volgut apropar el públic a algunes de les millors formacions musicals sorgides al nostre país, però amb sabors, colors i textures d’arreu del món, buscant esdevenir un espai de trobada, reflex d’una ciutat i país oberts i cosmopolites. D’aquesta manera, el 2016 s’hi van aplegar artistes com Ester Rada, Luna Cohen, la Sant Andreu Jazz Band, Azahar Ensemble, Izah o Lucrecia, que van omplir de músiques tan diverses com el jazz, el soul, la clàssica, el funk, el gospel o el soul les parades del nou Born.

Tarantos[modifica]

El vincle entre el flamenc i la ciutat de Barcelona ha estat intens i molt fructífer des que a meitats del s. XIX es va a començar a introduir aquest estil musical a la capital catalana. Tarantos, que es va inaugurar el 1963, ha estat testimoni de l’efervescència del gènere havent vist desfilar pel seu escenari artistes de la talla d’Antonio Gades, Maruja Garrido, Duquende, Miguel Poveda, Diego “El Cigala” o Niña Pastori, entre molts altres. En els darrers anys, Mas i Mas ha fet una aposta per donar oportunitat a grups joves, als nous valors del flamenc, confegint uns espectacles de curta durada (3 sessions diàries de 30 minuts cadascuna) però d’alt rigor artístic que atrauen una gran quantitat de públic cada dia. Dins el San Miguel Mas i Mas Festival de 2016, han participat bailaores com Pol Vaquero, Lorena Oliva o “La Repompilla”, figures del cante com Raúl Levia, José de la Miguela o “Zambullo” i del toque com Manuel Castilla o Eduardo Cortés.

Moog[modifica]

Situat en el petit i fosc reducte del carrer Arc del Teatre, el Moog s’ha convertit en un local emblemàtic de la nit barcelonina, un indret sempre a l’avantguarda dels seus temps. Quan es va crear el 1996 tot just s’iniciava tímidament l’expansió de la música techno a la Ciutat Comtal i des d’aquest club es va treballar àrduament en la investigació i experimentació sonora, fins assolir, 20 anys després, un lloc privilegiat en l’escena electrònica nacional. Dins el San Miguel Mas i Mas Festival de 2016, la cabina d’aquest club va oferir sessions punyents d’artistes internacionals com Scott Fraser & Timothy J Fairplay, Shawn Reynaldo, Adam X o Ancient Methods, i de djs nacionals com Gus van Sound, Alex Martín, Javi Redondo o David Lost, entre una llarga llista. Techno, electro, house i una gran varietat de ritmes hipnòtics i esmolats es donen cita en aquest temple al servei d’un públic fidel, seguidor de les noves tendències.

Web Festival Mas i Mas