Usuari:HectorSandra/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Teatre Argentina
Imatge
Façana del teatre
Localització geogràfica
PaísItàlia
 Roma
Activitat
ActivitatÒpera
  La Historia

La història del teatre argentina pot haver començat amb qualsevol esdeveniment inesperat i en qualsevol lloc geogràfic . En tots els casos , com tantes altres coses , aquest començament està irremeiablement lligat a la tradició europea . Diuen alguns que el primer text dramàtic del país va ser l'oda escrita per Antonio Fonts del Arc en 1717 , a Santa Fe de la Veracruz , per tal d'agrair a Felip V , Rei d' Espanya, per la lleva d'un impost que perjudicava el port dels santafesinos . Diuen altres que el que es pot rescatar com a primer text dramàtic patri és un anònim , « L'amor de la estanciera » , estrenat al Teatre de la Ranchería a Buenos Aires . I sostenen , els més , que el discurs del teatre nacional comença a fluir en les sorres del circ crioll amb el « Joan Moreira " que planten els Podestá amb paraules d'Eduardo Gutiérrez que, al seu torn, són suposades paraules d'un fosc gaucho Buenos Aires , l'autèntic Moreira que mor en el bordell « l'Estrella » de Llops i que és mitificat a l'altura del Fierro escrit per José Hernández . Llavors , si ens inclinem per aquest últim criteri , podríem dir que el teatre argentí neix d'una profunda paradoxa : la història real d'un gaucho cognom Moreira , que ve a repetir la paràbola d'una ficció , la del Martín Fierro escrit per Hernández

Teatre Argentina 

El Teatre Argentina és un teatre d'òpera i el teatre es troba en el Llarg vaig donar Torre Argentina , una plaça a Roma , Itàlia. És un dels teatres més antics de Roma,i va ser inaugurat el 31 gener 1732 amb Berenice per Domenico Sarro. Està construït sobre una part de la secció cúria del Teatre de Pompeyo. Aquesta era la ubicació de l'assassinat de Juli Cèsar. El Teatre Obert va iniciar la seva activitat el 28 de Juliol de 1981. Aquesta iniciativa va tenir continuïtat i en el 82 es van sumar nous autors, directors i actors. Actualment el teatre és una activitat que es desenvolupa normalment. Durant els caps de setmana hi ha, a Buenos Aires, al voltant de vuitanta espectacles que es presenten en diferents sales.

És també notable l'activitat teatral que es va desenvolupar a l'interior del país, a ciutats com Còrdova, Tucumán, Santa Fe, Rosario, La Plata, Mendoza, Mar del Plata, etc. D'altra banda, van sorgir en l'últim temps nous autors: Carlos País, Maurici Kartun, Daniel Veronese, Enrique Morales, Eduardo Rouner i Roberto Perinelli, són només alguns d'ells. Va ser encarregat ( construït ) per la família Sforza Cesarini i dissenyat per l'arquitecte Gerolamo Theodoli amb l'auditori s'estableix en la tradicional forma de ferradura . L'interior del teatre es construeix de fusta amb sis nivells de caixes que caracteritzen el disseny,i s'ha restaurat moltes vegades.

Al segle 19,les estrenes de moltes òperes notables van tenir lloc al teatre.Inclouen de Rossini El Barber de Sevilla en 1816, i el I due Foscari de Verdi el 1844 i La Battaglia di Legnano el 1849.

De 1919 a 1944, es van presentar més propostes musicals que els dramàtics,encara que el teatre es va estrenar obres de Luigi Pirandello, Henrik Ibsen i Gorki durant aquest temps.A més,una sèrie d'òperes es va presentar en l'hivern de 1944-1945 en honor de les tropes nord-americanes i britàniques.El teatre es va convertir en la seu de la companyia Teatre Stabile de Roma el 1994, actualment dirigida per Mario Martone.Ofereix una varietat de programes,alguns són de grans produccions , encara que més jugades que la música o l'òpera es presenten avui.

A la novel·la El Comte de Montecristo d'Alexandre Dumas el Teatre Argentina va ser l'escenari d'una escena important durant una representació de Parisenca de Gaetano Donizetti. En 1783 es va crear a Buenos Aires la primera Casa de Comèdies, el gestor d'aquesta empresa va ser el Virrei de les Llums, com se l'anomenava al Virrey Vertiz. El teatre de la Ranchería desaparèixer per un incendi en 1792; allà es va estrenar, tres anys abans, Siripo de Manuel José de Lavardén, considerada la primera obra d'un autor local. Quatre anys després de l'incendi de la Ranchería, es va inaugurar una nova sala teatral, el Coliseu Provisional, i la hi va considerar com la sala de la revolució, potser per la propera que ja es trobava la revolució de maig de 1810. En aquest teatre es va estrenar El detall de l'acció de Maipú, l'autor es desconeix, una obra en què es glossen amb habilitat costums populars.

Enlaces externos[modifica]

Per buscar informaciom en mirat a http://www.cervantesvirtual.com/obra-visor/momentos-del-teatro-argentino--0/html/0248340c-82b2-11df-acc7-002185ce6064_2.html i a la paguina oficial de teatre

http://www.teatrodiroma.net/teatroArgentina.asp