Vés al contingut

Usuari:Ikernonza/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Façana casa Eames

Casa Eames / Casa Estudi Nº8[modifica]

La Casa Eames, també coneguda com Casa Estudi Nº8 és una residència moderna, que es va convertir en la llar dels propis arquitectes, Charles i Ray Eames. Situada a Los Angeles, California, Estats Units. Van començar a dissenyada l'any 1945 per la revista Arts & Architecture dins del seu programa Case Study House. Aquest edifici va ser declarat monument Històric Nacional al 2006.

Arquitectes[modifica]

Charles Eames, va néixer en 1907 en Sant Louis, Missouri, i va cursar estudis d'arquitectura. Per altra banda, Ray Eames, va néixer en 1912 a Sacramento, Califòrnia. Es va interessar per la pintura, estudiant en diverses i prestigioses escoles Americanes i exposant també, en galeries importants de Nova York.

Els Eames van ser una parella estatunidenca molt coneguda, tant pel disseny de mobles com d'arquitectura. Junts, no només van saber combinar les disciplines a les quals es van dedicar en un mateix equip sinó que, també van aconseguir aportar solucions noves al món de l'arquitectura i el disseny de mitjans del s. XX.

Emplaçament[modifica]

L'emplaçament de cinc hectàrees on es va construir la casa està situat en Chautauqua Boulevard, Pacific Palisades, Santa Mónica, Califòrnia, en una àrea pròxima a la ciutat de Los Angeles. És una parcel·la plana que s'uneix a un terreny inclinat, creant una gran diferència d'altura cap a l'oest. Concretament, part de la casa es troba sobre un penya-segat de 150 metres amb vista a la badia de Santa Mónica i l'oceà Pacífic, entre uns grans eucaliptus ja existents que els arquitectes van decidir conservar perquè proporcionen un bell joc de llums, ombres i reflexos amb la casa.