Vés al contingut

Usuari:IvanSocJo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ivan López Navarro | Nascut a Torelló el 1987, monitor de lleure, músic i tècnic de so. Va començar els seus estudis de música l’any 1995 a l’Escola de Música municipal de Torelló. Li agradava molt participar amb els ‘combos’ i no li agradava tant (per no dir gens) haver de fer audicions individual. Docents que va tenir de saxo; Raul Raverter, Sam Atencia, Ester Ballana i Albert Bartolomé. Docents de llenguatge musical i combo: Jordi Trainer i Josep Maria Cols. Al 2006 va estudiar al ‘Taller de Músics’ de Barcelona, dos anys. Docents: Nacho Romero, Riqui Sabates, David Mengual i Jon Robles.

Al 2010 es posa a estudiar so a l’escola Microfusa de Barcelona, on apren com a tècnic de so especialitzat en esdeveniments en directe i alhora agafa coneixaments en estudi de gravació. Enregistrar, editar, mesclar i masteritzar. A més, és propietari d'un estudi de gravació al seu poble, conegut com 'La Coctelera Estudi'.

Mentre estudiava a l’escola Microfusa, rep una trucada de l’Àlex Pujols on li proposa de formar part d’una banda de música. L’Ivan li va donant llargues amb excuses i finalment diu que va a fer una prova i surt de la primera trobada, encantat. Entra a la banda com a saxofonista i gaudeix d’una veritable experiencia espectacular. La banda s’anomena Txarango.


Amb Txarango, ha participat en diverses gires amb més de 400 concerts en 29 països. Han enregistrat 5 discos i han estat guardonats amb 16 premis Enderrock, 6 premis Arc i 2 premis Disc català de l'any, entre d'altres reconeixements.

A més de la seva carrera amb Txarango, ha exercit com a professor i director de l'Aula de Música de Sant Pere de Torelló i va ser monitor de lleure.


Discografia:

- "El gran ball" – TXARANGO (2021 – Halley Records)

- "De vent i ales" – TXARANGO (2020 – Halley Records)

- "El cor de la terra" – TXARANGO (2017 – Discmedi)

- "Som Riu" – TXARANGO (2014 - Discmedi)

- "Benvinguts al llarg viatge" – TXARANGO (2012 - Discmedi)


Singles:

- “Tu ets” – Ivan López Navarro (2023)

- "Tanca els ulls" – TXARANGO (2018)

- "Agafant l'horitzó" – TXARANGO amb Gemma Humet, Aspencat, Cesk Freixas, Les Kol·lontai i Ascensa Furore (2017)

- "Som persones" – TXARANGO (2012 – Disc de la Marató de TV3)

- "Welcome to Clownia" – TXARANGO (2010)


Directes enregistrats:

- "Abaraka" - TXARANGO (2018 - TV3)

- "Som Mar. De Barcelona a l'Havana." - TXARANGO, CHUCHO VALDÉS I LA BARCELONA BIG LATIN BAND (2015 - TV3)

- "TXARANGO i els 40 lladres al Palau de la Música" (2013 - TV3)

Gravacions a La Coctelera Estudi:

- “Toquen quarts d'una” – Mar Pujol (2022)

- “085XX” – Alba Batlle, Santa Roca, Bloom, Bòria, Mar Pujol, Hatxe, Gonández & Ferzález, Milefo, Saber & Bouzebal, Geluc i Carpa Negra (2022)

- “Arribar i ploure” – Arribar i ploure (2023)

- “Vine'm aquí” – Mar Pujol (2023)

- “085XX-2023” – Jandama, Lairal, Tomás Feres, Bàlsam d'ós, Sanata Mandra, Miona, Pau Parejo, Pàmies, La dona del sac i POV (2023)


Producció artística:

- Clownia Festival 2014-2019