Usuari:Ivan bea/L'imperdible Parker Lewis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'imperdible Parker Lewis (Parker Lewis can't lose) fou una comèdia de TV juvenil nord-americana (1990-1993)[1] protagonitzada per Corin Nemec, Billy Jayne, Troy Slaten, Melanie Chartoff, Taj Johnson i Abraham Benrubi.

Va tenir 3 temporades, sumant un total de 73 episodis de 30 minuts de durada cadascun.

Sinopsi[modifica]

Relatada en primera persona pel seu personatge principal, Parker Lewis, relata les aventures d'un grup de tres amics: Parker, Mikey i Jerry (aquest últim més que un amic era una espècie d'assistent), en l'Institut d'Ensenyament Mitjà Santo Domingo durant els bulliciosos anys de la pubertat. A l'última temporada Annie Sloan es converteix en la núvia de Parker. Els antagonistes de Parker eren Miss Musso, Directora de l'Institut; Frank Lemer, l'ajudant especial d'obediència de la Directora; i Shelly, germana menor de Parker.

La particularitat del muntatge de la sèrie, i els seus efectes especials dotaven a la mateixa d'un estil proper als dibuixos animats.

Personatges Principals[modifica]

  • Parker Lloyd Lewis (Corin Nemec): El protagonista de la sèrie. Està inspirat en Ferris Bueller. És segur de si mateix i mai abandona a un amic. És perseguit constantment  per Miss musso (Melanie Chartoff) que creu que tant Parker com els seus amics són els principals mals de l'escola. Més endavant aconsegueix núvia estable: Annie Sloan (Jennifer Guthrie). Cada vegada que té algun pla, sol dir la recordada frase de "Cavallers: Sincronitzem rellotges!".
  • Michael Patrick 'Mikey' Randall (Billy Jayne): És un dels millors amics de Parker, toca la guitarra i es vesteix a l'estil James Dean.
  • Jerry Steiner (Troy Slaten): L'altre gran amic de Parker. Sol portar un abric del qual surten els elements més inesperats que l'ajuden a si mateix i a Parker a sortir de les dificultats més rares. Des de noi que és amic de la germana de Parker, Shelly Lewis (Maia Brewton), fins al punt en el qual comencen a sortir a pesar que Shelly no és molt femenina, és molt manipuladora i és la nèmesi de Parker.
  • Miss Musso (Melanie Chartoff): La directora de l'institut Santo Domingo. És una dona solterona, que té uns 40 anys i no per això és menys estricta amb els estudiants. Enemiga de Parker Lewis i dels seus dos amics. Addicta a les compres. Té un ajudant, Frank Lemmer (Taj Johnson), que l'obeeix cegament en totes les seves decisions.
  • Frank Lemmer (Taj Johnson): L'ajudant de Miss Musso (Melanie Chartoff). Sempre vesteix de negre i es pot arribar a confondre amb un vampir en diverses ocasions. Està obsessionat amb les estratègies, les tàctiques de guerra i la política. Un temps va estar sortint amb la neboda de Miss Musso (interpretada per Melanie Chartoff).
  • Shelly Ann Lewis (Maia Brewton): La germana petita de Parker Lewis (Corin Nemec). Sempre està tractant de generar-li problemes a Parker. La seva frase favorita és "el meu germà és home mort". Amb el transcórrer dels capítols acaba festejant amb Jerry Steiner (Troy Slaten), a qui coneix des de la infantesa. El seu caràcter és el d'una persona molt manipuladora, homenot per moments, i amb una gran enemistat amb Parker Lewis.
  • Francis Lawrence "Larry" Kubiac III (Abraham Benrubi): El grandot de la classe que viu en el bany nombre 12. Amb els seus 300 quilos és el més fort de l'institut i el protector de tots els alumnes (encara que a vegades aquests el temin). La seva frase favorita és "Vaig a menjar ara?" . Malgrat el ximple que pugui semblar, Francis és més intel·ligent del que aparenta, però fingeix no ser-ho per cuidar la seva imatge. També és capità en l'equip de futbol americà del col·legi.
  • Annie Sloan (Jennifer Guthrie): En capítols avançats Parker té una parella, Annie. que acaba sent-ho fins a finalitzat el xou. És molt comprensiva amb els altres, i té confiança cega en Parker en tot moment.

Curiositats[modifica]

  • A la sèrie s'al·ludia freqüentment a Ferris Bueller (personatge de la pel·lícula Ferris Bueller's Day Off), es deia que el personatge de Parker estava inspirat en ell.
  • En l'episodi pilot apareix una jove Milla Jovovich.
  • Les exòtiques camises usades per Parker es venien en botigues.

Referències[modifica]

  1. «Limperdible Parker Lewis a IMDB» (en anglès). [Consulta: 29 gener 2015].