Usuari:Jambllc/Bell-lloc del Pla

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Entrada del col·legi Bell-lloc del Pla.
Dades Bàsiques
Localització C/ Can Pau Birol, 17005, Girona
Centre educatiu Concertat diferenciat
Ubicació
Estat Espanya
Autonomia Catalunya
Comarca Gironès
Ciutat Girona

Què és Bell-lloc?[modifica]

Bell-lloc és una escola concertada, de la ciutat de Girona, en totes les etapes educatives: des de P-3 (Infantil) a 2n de batxillerat.

Bell-lloc es va fundar en 1965 sota l'impuls d'un conjunt de famílies que volien contribuir a l'àmbit escolar gironí amb la creació d'un col·legi que oferís excel·lència acadèmica i formació humana i cristiana.

Missió[modifica]

Bell-lloc procura educar persones íntegres, amb un profund sentit cristià de la vida, que desenvolupin totes les seves capacitats intel·lectuals i que forgin una voluntat que els faciliti aconseguir els propis objectius, llocs al servei dels altres, per al bé de la societat.

Per dur a terme la seva missió, Bell-lloc s'esforça per oferir als seus alumnes una sòlida formació acadèmica, humana i espiritual, fonamentada en el tracte individualitzat i en la millora en les virtuts personals. Alhora, Bell-lloc es caracteritza per promoure una comunicació fluida amb les famílies dels seus alumnes i amb tots els antics alumnes que han passat per les aules del col·legi.

Formació Humana i Cristiana[modifica]

Bell-lloc ofereix als seus alumnes una educació inspirada en un profund sentit cristià de la vida. Aquest ideari cristià impregna totes les facetes de la vida escolar, i és viscut de manera natural i lliure.

Des dels inicis, les famílies impulsores de Bell-lloc van confiar la formació espiritual del col·legi a la Prelatura del Opus Dei. La relació que estableix el col·legi amb el Opus Dei es @centrar nomenar el professorat de l'assignatura de religió i oferir el servei de Capellanía a famílies, alumnes i professors.

El servei de Capellanía de col·legi, format per sacerdots de la prelatura del Opus Dei, ofereix atenció espiritual a les persones que lliurement la sol·liciten. L'activitat pastoral d'aquests sacerdots del col·legi contribueix a l'acció evangelizadora de la Diòcesi de Girona.

Un dels sacerdots del col·legi celebra diàriament l'Eucaristia en el oratorio de Bell-lloc. L'assistència a la Missa té un caràcter voluntari.

Per saber més del Opus Dei http://www.opusdei.es/es-es/

Educació Personalitzada[modifica]

Bell-lloc és conscient que cada alumne és únic i irrepetible. El col·legi ofereix una educació integral, adaptada als talents i singularitats de cadascun d'ells. Per contribuir a atendre a la persona en la seva individualitat, i d'acord amb els pares, Bell-lloc assigna un tutor personal, denominat preceptor, que és un dels professors de l'alumne en l'etapa educativa en la qual es troba.

El tutor personal és el nexe de comunicació entre la família i el col·legi. Es reuneix amb cada alumne assignat com a mínim una vegada al mes, i els pares poden demanar entrevista amb ell sempre que ho necessitin. En general, es procura que les entrevistes entre el preceptor i els pares tinguin una periodicitat trimestral.

AMPA de Bell-lloc[modifica]

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola Bell-lloc és una entitat sense ànim de lucre que agrupa als pares i mares del centre. L'objectiu fonamental de l'AMPA és contribuir a la millora de la qualitat de l'ensenyament que reben els nostres fills.

Les funcions principals de l'AMPA són:

  1. Recolzar a pares i mares, mestres i alumnes i també als òrgans de govern del @centrar tot allò que contribueixi a la millora de la qualitat de l'ensenyament que reben els nostres fills.
  2. Organitzar i gestionar el banc de llibres i uniformes.
  3. Promoure i organitzar activitats solidàries.
  4. Defensar el model d'escola concertada.
  5. Administrar i gestionar els recursos que aporten els associats.

Instal·lacions[modifica]

Bell-lloc disposa d'aules adequades per satisfer les necessitats de cada etapa educativa. A més, el col·legi compta amb amplis espais per a la pràctica de l'esport, Pavelló Poliesportiu cobert, laboratoris, aules d'informàtica i robòtica, biblioteca, cuina pròpia, Oratorio, Saló d'Actes i Aula Magna.