Usuari:Jayzag/proves/SNOMED CT

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquest és l'acrònim de Systematized Nomenclature Of Medicine Clinical Terms.

SNOMED CT proporciona un vocabulari controlat, validat clínicament i d'una gran riquesa semàntica, el que fa que sigui la terminologia clínica, d'atenció mèdica, normalitzada i multilingüe més completa existent.

SNOMED CT proporciona una forma coherent d'indexar, emmagatzemar, recuperar i agregar dades clíniques entre diferents especialitats i llocs d'atenció al pacient. També ajuda en l'organització del contingut de cada Història Clínica Electrònica, HCE, reduint la variabilitat en la forma que les dades són capturades, codificades i utilitzades per a l'atenció clínica dels pacients i per a la recerca. D'aquesta manera, SNOMED CT facilita el intercanvi coherent d'informació entre sistemes, dispositius i aplicacions informàtiques, el que finalment suposa una millora de la qualitat de l'atenció sanitària i resulta fonamental per al desenvolupament de una HCE interoperable.

La disponibilitat d'eines automàtiques i serveis de codificació, que retornen una llista classificada de descriptors SNOMED CT per tal de codificar qualsevol informe clínic, poden ajudar als professionals sanitaris a navegar per la terminologia.

SNOMED CT és propietat de l'Organització Internacional de Desenvolupament d'Estàndards de Terminologia de Salut (IHTSDO), que també s'encarrega del seu manteniment i distribució.

Referències Externes[modifica]

  1. SNOMED CT Starter Guide. Version: 2014-02-22 © Copyright 2014 IHTSDO