Vés al contingut

Usuari:Jmigual/OpenFlow

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

OpenFlow És un protocol de comunicacions que dóna accés al pla de commutació d'un commutador de xarxa o encaminador d'una xarxa.[1]

Descripció[modifica]

OpenFlow habilita controladors de xarxa per determinar el camí dels paquets a través d'una xarxa de communtadors. Els controladors són diferents dels commutadors. Aquesta separació del control i del terminal de connexions permet un control més sofistica del que és possible utilitzant només llistes de control de l'accés (ACLs) i protocols d'encaminament. També, OpenFlow permet conmutadors de venedors diferents — sovint interfícies privades i llengüatges de scripting — per ser controlats remotament usant numés un sol protocol obert. Els inventors del protocol consideren OpenFlow un proveidor de Xarxes Definida per Software (SDN).

OpenFlow permet l'administració remota de les taules de commutació de la capa de xarxa d'un commutador, afegint, modificant o eliminant regles i accions a realitzar amb el paquet coincident. D'aquesta manera, les decisions d'encaminament es poden fer periòdicament o ad hoc pel controlador i traduïdes a regles i accions amb una duració determinada, les quals són llavors desplegades a la taula de fluxos d'un commutador , deixant el real enviant de va aparellar paquets a l'interruptor a velocitat de cable per la duració d'aquelles regles. Paquets que són unmatched per l'interruptor pot ser enviat al controlador. El controlador llavors pot decidir modificar existint regles de taula del flux damunt un o més interruptors o per desplegar regles noves, per impedir un flux estructural de trànsit entre interruptor i controlador. Fins i tot pugui decidir enviar el trànsit ell, amb la condició que ha dit l'interruptor per enviar paquets sencers en comptes de just el seu encapçalament.

Referències[modifica]

  1. McKeown, Nick. «OpenFlow: Enabling innovation in campus networks». ACM SIGCOMM Computer Communication Review, April 2008. [Consulta: 2 novembre 2009].

[[Categoria:Protocols de xarxa]]