Vés al contingut

Usuari:Jordi Capilla/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Georgina d'Albuquerque (4 de febrer de 1885 - 29 d'agost de 1962) va ser una pintora impressionista , dissenyadora i mestra brasilera. Va néixer com Georgina de Moura Andrade en Taubaté, São Paulo. S'enquadra en la corrent de l'impressionisme i destaquen els seus temes de retrats nus i paisatges.

Biografia

Als 15 anys inicio la seva formació artística amb el pintor italià Rosalbino Santoro (1858 – 1942) dominant la tècnica de la perspectiva i la mescla de colors.

Amb 19 anys, el 1904, es va matricular en la Escola Nacional de Belas Arts, a Rio de Janeiro, sent alumna d'Henrique Bernardelli. Allà va conèixer a Lucílio d'Albuquerque amb qui es va casar i en 1906 es van anar a viure a Paris. En Paris va assistir a la École Nationale Supérieure donis Beaux-Arts i a la Académie Julian, on va ser alumna de Henri Royer.

En 1911, va tornar al Brasil i va exposar les seves obres en São Paulo, realitzant diverses exposicions temporals, participant en l'Exposició General de Belles arts

En 1927, va ser professora en la Escola Nacional de Belas Arts a Rio de Janeiro de disseny artístic on va ser la primera dona Directora durant el periode 1952- 1954 i va dissenyar un curs de dibuix i pintura per a nens que va ser pioner en la seva època.

Posterior a la mort del seu marit, al 1940 va fundar el Museu Lucílio d'Albuquerque, a la seva pròpia casa del barri de Laranjeiras a Rio de Janeiro.


Obres: