Usuari:Jordi Monteagudo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Em dic Jordi Monteagudo i sóc estudiant (tot i que em guanyo la vida com a professor de secundària). El meu nom d'usuari coincideix amb el meu nom real perquè tinc el propòsit de col·laborar en les àrees de la meva especialitat, de manera que no tindria cap lògica emprar-hi un pseudònim. Sóc originari de València, però visc a Catalunya des de fa uns quants anys.

Laboralment i acadèmica, estic especialitzat en llengua catalana i literatura. Antigament, també vaig fer una enginyeria tècnica (agrícola), però fa massa anys que no exerceixo i no ho considero «el meu tema». A més de la literatura, m'interessen els idiomes i la història, i procuro practicar-los viatjant.

M'interessa la informàtica i sóc defensor del programari lliure (usuari d'Ubuntu des del 2006, vaig migrar a Manjaro el 2014 després d'haver tastat esporàdicament Debian, Bodhi Linux i Fedora; anys enrere, però, ja utilitzava habitualment Firefox, Thunderbird i OpenOffice.org sobre una plataforma no lliure).

A més de català, parlo castellà i italià i, en menor mesura, francès. L'anglès, més que parlar-lo, el perpetro.

M'agradaria col·laborar amb la Viquipèdia a través de la correcció i ampliació d'articles, així com amb la traducció de l'italià i del castellà. En aquest moment, estic explorant les possibilitats didàctiques de Viquipèdia a través d'un Viquiprojecte educatiu: Viquiprojecte:Literatura_de_consum.