Usuari:Jordi del Mascançà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola a tothom,


A dia d'avui diumenge 12-09-2021, i després de molt temps llegint la Viquipèdia, m'he decidit a registrar-me per tal de crear articles i afegir informació i per editar-ne i polir alguns detalls que m'he anat trobant al llarg de tot aquest temps. Farà uns 10 anys ja vaig intentar registrar-me per aquest mateix motiu i per crear articles que encara no existien, doncs per sistema sempre acabava recorrent a les versions en anglès, per manca de temps no m'hi vaig poder dedicar però gràcies a amistats i a usuaris de fòrums on participava he pogut fer alguna contribució a través d'ells, essencialment traduint les versions angleses i/o indicant amb quina informació es podia complementar les catalanes a partir de les altres.


Com a primer dia, miro de seguir el següent patró per la present:

Què es pot posar en una pàgina d'usuari?[modifica]

La vostra pàgina d'usuari pot tenir qualsevol contingut relatiu al projecte Viquipèdia. Les coses que habitualment hi posen els usuaris poden ser:

  • L'organització del treball que esteu fent en els articles. Llistes de coses fetes o a fer. Jordi: inicialment la intenció és polir alguns articles a mesura que els vaig llegint, doncs m'he anat trobant un bon nombre de petites faltes i al final m'he decidit a fer-hi alguna cosa amb la meva discreta aportació.
  • Els vostres coneixements d'idiomes. Vegeu Viquipèdia:Babel. Jordi: Català com idioma propi (nivell C / C1 / equivalent Babel ca-N), anglès (nivell FCE / B2 / Babel en-3 potser ?), espanyol/castellà (nivell equivalent al C català / C1 / Babel es-5 potser ?), francès i alemany nivell A1, serien Babel fr-1 i de-1, no he disposat de més temps per reprendre les classes i adquirir més nivell de moment, aquests serien per formació, per altra banda esmentar la relativa bona comprensió de portuguès-gallec, occità-aranès i italià per similitud entre llengües romàniques i altres de similars.
  • Les vostres àrees d'interès, o de coneixements, que puguin ajudar als altres usuaris. Alguns usuaris prefereixen utilitzar unes etiquetes predissenyades. Vegeu Viquipèdia:Etiquetes d'usuari. Jordi: Història (àrea d'interès).
  • La vostra planificació d'activitat: esporàdica, viquivacances... Jordi: esporàdica.
  • Una petita informació personal (nom, residència, fotografia, adreces de contacte, web personal, aficions, etc.). Si voleu mantenir l'anonimat, no cal que hi poseu res personal. Jordi: Actualment visc a Lleida i em podeu trobar al Facebook amb el mateix nom d'usuari.
  • Enllaços d'ajuda per tenir-los a mà.
  • Les vostres opinions sobre la Viquipèdia, les polítiques o sobre algun article. Jordi: la meva opinió sobre Viquipèdia és molt positiva, les polítiques en general em semblen correctes, tampoc les conec totes, no m'han suposat cap inconvenient fins ara, també he contribuït econòmicament diverses vegades al llarg de tots aquests anys amb petites aportacions de 5 €, 10 € i 20 €, en total potser uns 50 €.


Per exemple, una cosa que em trobo sovint, és que llegint algun fet històric, a vegades solc perdre el fil dels fets que s'hi relaten i els actors d'aquell esdeveniment, per exemple, s'explica les accions d'una batalla i a mesura que vaig llegint perdo la noció de qui fa què, ja sigui per la manca de noms, o per què s'introdueix algun fet o algun personatge sense especificar l'origen o qui és o l'afiliació, etc.

Inicialment em cenyiré a correccions ortogràfiques (edicions menors) i intentaré afegir alguna frase per ajudar a contextualitzar millor els fets relatats en algun article, quan de forma natural a l'hora de llegir l'article la trobi a faltar, no sé si això es pot definir com a edició menor, bé, sigui com sigui, com veig que hi ha un sistema de notificacions, faré uns primers intents, miraré de notificar-ho abans al creador de l'article, doncs interpreto que és el protocol a seguir.

També m'he trobat en diversos articles en català on imatges, dibuixos o mapes són d'altres versions, i desconec per quin motiu no s'editen aquests i s'hi posa la nomenclatura catalana (bé, també ho he vist en articles en d'altres idiomes), i, parlant de mapes, això ja desconec com funciona, per em trobo que quan es clica sobre un mapa, un punt que hi ha marcat a la miniatura, no es veu al mapa ampliat, en això crec que no hi puc fer res potser...



Bé, espero que la meva aportació resulti útil i agraeixo per endavant les observacions, comentaris, recomanacions, correccions, etc., de la comunitat Viquipedista, de moment, això és tot.

Salutacions,

Jordi "del Mascançà" Martí