Vés al contingut

Usuari:Jordiventura96/proves/Esclavitud a l'antic Egipte

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'esclavitud és la condició d'un individu privat de la seva llibertat que esdevé la propietat, explotable i negociable com a bé material, d'una altra persona. L'existència de l'esclavitud a l'antic Egipte és tema de debat entre els egiptòlegs, tant en la seva definició com en la seva aplicació. Si bé els especialistes estan d'acord que l'esclavitud, tal i com es practicà a la Grècia antiga, no va existir a Egipte abans del període ptolemaic, diverses formes de servitud van existir, nogensmenys, en la civilització egípcia, com ara:

  • Els treballs forçats, imposats a tothom pels grans treballs com ara el manteniment dels canals d'irrigació o la construcció de grans monuments; durant el període en què, cada any, la crescuda del riu Nil impedia els treballs agrícoles. Era també, sens dubte, una manera d'ocupar la població i d'evitar les derives que poguessin conduir a l'ociositat.
  • Les condemnes de dret comú, que en alguns casos es traduïen en treballs forçats. Aquest estatus es podia, en alguns casos, transmetre de pares a fills.


Referències[modifica]