Vés al contingut

Usuari:Josep.anton.fernandez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Josep-Anton Fernàndez

[modifica]
UOC Aquest usuari participa en el Viquiprojecte:UOC.
Informació Babel de l'usuari
ca-N Aquest usuari és un parlant natiu de català.
es-N Esta persona tiene una comprensión nativa del español.
en-5 This user has professional knowledge of English.
fr-3 Cet utilisateur dispose de connaissances avancées en français.
Viquipedistes per llengua

Doctor en Llengües Modernes per la Universitat de Cambridge (1996) i llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (1987).

Des de 2007 és professor d'Estudis Catalans als Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC. Fins al 2006 va ser professor titular (Senior Lecturer) de llengua i literatures catalanes a Queen Mary, University of London, on va fundar i dirigir el Centre for Catalan Studies. És especialista en literatura i cultura catalanes del segle XX i en estudis de gènere i sexualitat. Ha publicat els llibres El malestar en la cultura catalana: La cultura de la normalització 1976-1999 (2008) i Another Country: Sexuality and National Identity in Catalan Gay Fiction (2000); és editor del volum El gai saber: Introducció als estudis gais i lèsbics (2000) i co-editor (amb Adrià Chavarria) de Calçasses, gallines i maricons: Homes contra la masculinitat hegemònica (2004).

És director acadèmic del màster universitari d'Estudis Catalans de la UOC i coordinador del grup de recerca consolidat (GRC) IdentiCat (Llengua, cultura i identitat en l'era global).

Coorganitzador de la primera Viquimarató d'Estudis Catalans (2014).