Vés al contingut

Usuari:Josepamat/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

===PROJECTE ESCOLA IMPREMTA===

logo quadrat de escola impremta

Escola Impremta és un projecte de Responsabilitat Social Corportativa d'Arts Gràfiques Orient que busca crear una xarxa de donacions impremta – escola basat en un model de proximitat.

escola treballant amb els materials cedits per Arts Gràfiques Orient

El projecte

[modifica]

Donar de forma gratuïta material sobrer que generen les impremtes a les escoles. Això és Escola Impremta. Una impremta genera molt de material sobrer que llença. A reciclatge del que en treu un petit benefici. Des de Gràfiques Orient demanem que es cedeixi aquest material a les escoles en comptes de llençar-lo. Un tub de cartró, el proper arbre de Nadal Petits retalls de cartolina, tires de paper o tubs de cartró. Per a molts només són sobres, en canvi les escoles en treuen un profit sorprenent. Els 126 fulls que han sobrat de la darrera impressió es converteixen en una llibreta on aprendre càlcul. Tubs de cartró que es converteixen en un arbre de Nadal. Hi ha una gran quantitat de material que podem reconduir a les escoles a uns costos baixíssims. D’aquesta manera, les escoles poden dedicar el pressupost de material a altres necessitats. Millorar la biblioteca, el laboratori, el menjador...

escola treballant amb els materials cedits per Arts Gràfiques Orient

Situació

[modifica]

Degut a les retallades constants a l’escola pública hi ha moltes escoles que no poden fer front a la compra de material per a projectes pedagògics. El seu pressupost se l’emporta els impagaments de matrícules o menjadors. El material escolar és una necessitat de l’escola i no una ornamenta de parets. Moltes capacitats cognitives que es desenvolupen a l’escola tenen relació amb la manipulació física de material. Des d’habilitats psicomotrius fins a desenvolupament de la creativitat; el material és un be necessari en quasi tots els projectes pedagògics. Així que vam entendre que era urgent intentar pal·liar aquesta situació. Aquest projecte és l’opció que creiem que pot ajudar més.

Objectius

[modifica]

Sensibilitzar a les impremtes de la necessitat de donar el material sobrant a les escoles que tinguin al seu voltant. L’objectiu és aconseguir finalment una xarxa d’impremtes i escoles per tal que la donació de material sigui un flux fluid i normalitzat basat en un sistema de proximitat. Societat D’altra banda, sensibilitzar a la societat, a través del nostre exemple, que tots podem aportar en menor o major mesura a la construcció de societat justa i solidària. Que no podem dipositar tota l’acció en la gestió política. La mateixa societat ha de tenir els seus propis mecanismes i no estar a expenses de les diferents polítiques que s’imparteixin segons els partits que governin en aquell moment.

Com a objectiu secundari veiem que aquesta plataforma també pot ser utilitzada com a eina d’innovació i aprenentatge en el sector pedagògic. Els treballs realitzats amb el material cedit poden servir d’inspiració per a d’altres professors i els seus projectes pedagògics. Compartir.

Empreses

[modifica]

Proposem que les empreses que demanin el servei d’impremta cedeixin una part de la impressió a les escoles per tal que puguin imprimir tot aquell material que avui en dia el fan via fotocopia i també els resta molt de pressupost.

Enllaços externs

[modifica]

web: www.escolaimpremta.com

video explicatiu per escoles: http://www.youtube.com/watch?v=fbyVaECjirI

video explicatiu per empreses: http://www.youtube.com/watch?v=ctcnOIaE-_c


Escolanens 07