Vés al contingut

Usuari:Jqueralt/proves/Test de pàgina nova

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


La Llar d'Infants El Mar és una escola bressol situada a Sant Andreu de Palomar, antic poble i avui barri de Barcelona, que acull infants d'1 a 3 anys. Depèn del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el gestiona el Consorci d’Educació de Barcelona. Ofereix als infants un context educatiu que respon al moment evolutiu que estan vivint: la construcció de la identitat, la creació de les bases de la seva pròpia personalitat i la diferenciació respecte de les persones que els envolten.

Història[modifica]

Es va inaugurar el 16 d'abril de 1934[1] amb l'assistència, entre d'altres personalitats, del conseller de Cultura, Bonaventura Gassol, el conseller de Sanitat i Assistència Social, Josep Dencàs i l'alcalde de Barcelona Carles Pi i Sunyer. Les despeses de construcció es varen eixugar amb fons recaptats per les successives campanyes del Segell pro Infància.

Va ser la primera escola bressol pública de Catalunya on les encarregades era un equip d'infermeres professionals i qualificades, més endavant varen ser substituïdes per mestres.

En acabar la Guerra Civil (1939) l'edifici fou confiscat per la Falange i destinat a ser la seu de l'Auxilio social a Sant Andreu. Després de quaranta anys se li retornà l'ús original i des d'aleshores torna a funcionar com a Llar d'infants pública.

En l'actualitat continua estant al mateix lloc on fou fundada i l'edifici conserva encara l'estructura original i molts elements arquitectònics, com ara finestres, radiadors, etc.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Gavot[modifica]

lorem ipsum dolor

  1. «Hemeroteca - La Vanguardia - Home». [Consulta: 20 febrer 2023].

Lorem ipsum dolor sic ipsum dolor si ipsum dolor si ipsum dolor si ipsum dolor si ipsum dolor[1] si ipsum dolor si



Referències[modifica]

  1. «Alca común - eBird» (en castellà). [Consulta: 24 gener 2023].

Per a la viquimarató[modifica]

Revista finestrelles https://raco.cat/index.php/Finestrelles/article/view/214587