Vés al contingut

Usuari:Julia Ballesteros/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Vil·la romana de la Burguera[modifica]

Aquesta vil·la es troba a Salou sota l'actual hotel Vil·la Romana. Va ser una gran vil·la d'explotació agropecuària de la que es conservaven destacades estructures de premsat de vi i d'emmagatzematge. Cap al segle II d.C es va transformar en un edifici residencial amb banys privats. Actualment, les restes que podem trobar es troben al jardí de l'hotel. Aquestes restes que encara podem trobar són les termes i els banys privats de la vil·la.

Parts de la vil·la[modifica]

  • Les termes
  • Els molins
  • Les sitges

Fases en les quals es va excavar el jaciment[modifica]

  • Primera fase

Durant la primera fase es van trobar l’habitatge principal de la vil·la, el qual es troba més elevat respecte a la resta de les altres parts.

  • Segona fase

Durant la segona fase es van trobar  restes d’una nova part rústica, construïda per a la producció vinícola i el terreny s’utilitzava a magatzem.

S’ha arribat a la conclusió que aquesta petita “indústria” no ha sigut la primera, sinó que és el resultat del pas del temps amb les diversos canvis i millores.

No es pot dir una data concreta de cada reforma, però es pot afirmar que la zona dedicada a la producció vinícola va anar creixent.

  • Tercera fase

Al llarg de la tercera fase es va descobrir un gran habitatge on es trobaven els senyors de la vil·la. Restes de les termes Quan s'edifica aquesta zona, es comença a transformar la vil·la, que passa de ser una "industria" de producció vinícola a un lloc residencial.

Entre les instal·lacions excavades a la tercera fase es troben les termes.

  • Quarta fase

Durant la quarta fase es va arribar a la conclusió que les restes arquitectòniques començaven a ser reutilitzades. Gràcies a això es confirma l'inici d'un abandonament progressiu.

  • Cinquena fase

Durant la cinquena fase es van trobar poques restes, majoritàriament van descobrir restes del que es creu que era la cuina.

Bibliografia[modifica]

  • BOSH, F.; Díaz,M.; Macias, J.M. La vil·la romana de la Burguera. Barcelona: Actes del Simposi: Les vil·les romanes a la Tarraconense, volumen II. LLeida, 30 de novembre 2007. P. 155-163.

Referències[modifica]

  1. Catàleg de béns protegits
  2. Mapa de recursos culturals
  3. Vil·la de la Burguera
  4. Ohtels Vil·la Romana
  5. La vil·la romana de la Burguera