Usuari:Julimas33/proves4

Església de la Divina Pastora[modifica]

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església de la Divina Pastora
Imatge
Església de la Divina Pastora
Dades
Construcció1608 - 
Data de dissolució o abolició1612
Localització geogràfica
ComarcaOsona
 Vic
LocalitzacióPlaça de la Divina Pastora, 0

L'Església de la Divina Pastora és una església parroquial ubicada a la plaça Divina Pastora de la ciutat de Vic. És l'única part que es conserva del Convent dels Caputxins de Vic.

Història[modifica]

Després de dues propostes rebutjades els anys 1600 i 1607, el Bisbe de Vic i la mateixa ciutat van sol·licitar formalment, l'any 1608, una fundació dels caputxins a Vic, que va ser acceptada i es va dur a terme: es va cedir als caputxins la capella de l'Àngel Custodi, i el 1912 ja es van beneir la nova església i el convent.[1]

El convent va viure una època de prosperitat gràcies a Joan-Francesc Brossa, benefactor de la comunitat caputxina de Vic, però el 1654 va ser enderrocat per l'exèrcit francès, resultat del conflicte de la Guerra dels Segadors. L'església, en canvi, no es va veure afectada. Més endavant, es va reconstruir el convent al mateix lloc i va seguir en funcionament fins que va ser exclaustrat l'any 1835, quan es va convertir en una presó, que actualment està enderrocada. L'església, però, es va mantenir.

En aquesta església, l'any 1825 santa Joaquima de Vedruna, ajudada del pare Esteve d'Olot, va fer els primers passos cap a la fundació de les religioses Escurialeses o Vedrunes.

El 1958, l'Església dedicada a la Divina Pastora va ser erigida parròquia.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Convent dels Caputxins de Vic» (en català). [Consulta: 2 novembre 2015].
  2. «Divina Pastora Vic» (en català). [Consulta: 2 novembre 2015].