Usuari:Ketsia23/Lawrence Roberts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Biografia[modifica]

Nascut l'any 1937 a Connecticut i fill d'Elliott i Elizabeth Roberts, que eren tots dos doctors de química, és també titular d'un doctorat i d'un màster en Enginy electrònic del MIT. Després d'haver treballat al servei del Lincoln Laboratory del MIT, l'any 1966 es converteix en director del programa a l'ARPA, a l' « oficina de control i comandes », convertit l'any 1964 en « Oficina de es tècniques de tractament de la informació » o IPTO (InfotioniProcessing nechTècniquefficeina). Quan Robert Tay és és envia la guerrajar del Vietnam l'any 1969, Lawrence Robertseconverteix en tdirector ordl' el IPTO. Llança un important projecte d'investigació, l'AugmationrResearch ch Centedirigiptat per Douglas Engelbart.

Lawrence Roberts va treballar de seguida a la DARPA en col·laboració amb Vinton Cerf i Robert Elliot Kahn en la creació de l'ARPAnet, la primera xarxa a transferència de paquets. Encarregat del projecte « Augmentation Research Center », dirigit per Douglas Engelbart, contribueix a la posada en marxa del segon nus d'Arpanet. Al juliol de 1972, desenvolupa la primera aplicació que permet llistar, llegir de manera selectiva, arxivar, respondre o seguir un e-mail i així millora les possibilitats obertes per Ray Tomlinson. Des de llavors, la missatgeria electrònica no deixarà de créixer, per esdevenir la principal utilització de la xarxa de les xarxes al començament del  segle XXI.

Més tard, funda Telenet, el primer operador de dades que funciona amb l'ajuda d'aquesta tecnologia, a continuació ha desenvolupat el protocol X.25 sobre el qual es crea la xarxa europea EUNet.

Va dirigir a continuació DHL, NetExpress i ATM Systems, després Packetcom, una companyia que concep tecnologies avançades per Internet.

Referències[modifica]

[[Categoria:Premis Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica]]