Vés al contingut

Usuari:LKPSB/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

LOKEPASSAENLABASSA[modifica]

LOKEPASSAENLABASSA. Fanzine de periodicitat mensual fet a mà que narrava les vivències d'un grup d'amics i dels veïns que vivien al barri del Viaducte a la ciutat d'Alcoi (Alacant). Original de Miquel Gisbert (El Nene) i d'Alfonso Llorens (El Pi), Lokepassaenlabassa és una mena de memòria de tot allò que va fer aquest grup d'amics coneguts com els Bassers perquè es reunien a una antiga bassa de reg , LA BASSA, situada baix del Passeig del Viaducte, a la ciutat on vivien.

Orígens. La revista té els seus orígens en les escenes de carreres de cotxes i circuits que dibuixava Miquel Gisbert a meitat dels anys 80 i en les programacions de ràdio, Radiobassa, i de televisió, Telebassa, que es feien en un full solt i es passava de mà en mà. A finals de 1986 ix el primer fanzine Lokepassaenlabassa amb guió d'Alfonso Llorens i il.lustracions i guions de Miquel Gisbert. Aquest primer exemplar de 4 fulls ja conté diverses seccions i notícies, però és al segon exemplar quan la revista comença a fer-se important al barri i fins i tot a l'Institut on estudiaven alguns dels amics que protagonitzaven el fanzine.

El fanzine. L'originalitat de Lokepassaenlabassa  resideix en que només hi havia un exemplar cada mes, escrit, dibuixat i pintat a má amb retoladors i pintures, unint els fulls amb cinta adhesiva la qual cosa el feia molt fràgil. Tot i això s´han conservat alguns exemplars.

Comptava amb diverses seccions habituals als magazines de l'època, com ara les programacions de ràdio (Radiobassa), televisió (Telebassa), anuncis, Horroróscopo, El Consultori de la Senyo Consuelo, Mercadillo, Esports, Notícies del barri i els còmics dels quals destaquen Les aventures d'Oxo Poxo i La caiguda de la Bassa Usher on els protagonistes principals eren el grup d'amics caracteritzats segons el malnom que tenien.

La marxa d'El Pi al servei militar a finals de 1987 va fer que el fanzine necessitara de col.laboradors i van ser prous els que ho feren sota pseudònims que barrejaven diverses llengües: Victor i Elisa (ViE), Xavi Pascual i els seu germà Carles (Polseguera), Bonifaci i Ezequiel Giner (BAECOL, Boni And Eze COLaboration) i Miguel i Jorge Soler (MAECOL, Many And Esper COLaboration). El fanzine va continuar la seua marxa fins que el temps i els camins que seguiren els seus creadors se separaren.

LA BASSA. Estat Independent imaginari habitat per els amics que es reunien a La Bassa, una antiga bassa de reg en desús situada baix del Passeig del Viaducte i del Recinte Firal d' Alcoi. Originalment República Democràtica Anàrquica de La Bassa, satèl.lit d' Albània, tenia els seus limits geogràfics amb noms transformats i adaptats a l'imaginari local: La Serreta i l'Ull del Moro eren la Resacalaia, nom pres d'on naixia el Riu de les Resaques (River Resacs) a la Font de la Salut, el curs baix del riu es deia Resacpotamia, un dels camps de futbòl es deia Maracanà, dos circuits de BTT es deien Daytona i Old Daytona, Burro mountains, el Pinaret,etc. Al cap de l'estat fictici hi havia un president electe, un primer ministre i els corresponents ministres. Comptava amb organismes per al seu govern com ara el M.O.H.O. (Ministeri d'Obres Hidràuliques Organitzades) que gestionava la mantinença del Riu de les Resaques, la N.A.B.O. (Nova Acrópolis Basser Organitzada) per a fer expedicions, etc. Actualment amb les obres del Pont Francisco Aura la bassa va ser enderrocada i només queda un xop com a testimoni del lloc on estava.