Vés al contingut

Usuari:Laia 18

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

QUÈ ÉS EL PROJECTE EDUCAT 1 X 1 O ESCOL•LA 2.0 ?[modifica]

Educat 1 x 1 és un projecte de la Generalitat de Catalunya per la implantació de mini ordenadors portàtils a les aules i la incorporació de llibres de text digitals en aquests ordinadors. Es tracta de la versió catalana del programa Escola 2.0. El lema del projecte és: un alumne, un ordinador. Així doncs, Cada alumne o alumna disposa d'un ordinador portàtil personal homologat, amb una pissarra digital interactiva (PDI).

La finalitat d’aquest projecte és promoure la utilització de recursos educatius en format digital que produeixen tercers, com a via per facilitar la incorporació de les tecnologies digitals a la pràctica docent. A més, és un bon recurs per l’aprenentatge individual ja que et permet introduir-te en els canvis metodològics de la nostra societat.

QUINS SÓN ELS RESULTATS DEL PAS CAP A FORMAT DIGITAL ?[modifica]

Format digital vol dir reduccions de preu, augment de funcionalitat, més facilitat d'accés, possibilitat de personalització, etc. Cal dir, que els llibres de text ja estan disponibles i a preus per alumne molt competitius. Això permet plantejar que siguin gratuïts per als alumnes. Tot i que, hem de tenir en compte que el cost de les llicències és a càrrec del Departament.

OBJECTIUS FINALS DEL PROJECTE[modifica]

• Convertir l’ordinador en l’eina personal de treball dels alumnes • Proporcionar la gratuïtat del llibre de text a Catalunya basada en la utilització del format digital i el model 1:1 (1 alumne – 1 ordinador) • Subministrar la base per a l’educació dels alumnes en la “vida en un món connectat” • Situar Catalunya en el grup de països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació

CONNECTIVITAT A L’AULA[modifica]

Les aules eduCAT1x1 tenen connexió a Internet mitjançant una xarxa específica per a tots els ordinadors que subministra l'ample de banda necessari per al treball d'alumnes i docents. La connexió dels ordinadors es fa normalment mitjançant una xarxa local amb tecnologia Wi-Fi. Els ordinadors dels alumnes accedeixen a l'entorn virtual d'aprenentatge i a Internet sota la supervisió dels docents.

RECURSOS I SERVEIS EDUCATIUS QUE RESIDEIXEN A INTERNET[modifica]

El Projecte educat 1x1 promou que, tant els recursos educatius com els programes que ajuden a gestionar-los, siguin a Internet. Internet és una finestra a un món inacabable de recursos i serveis, i formar-se per a la vida en un món connectat és una part molt important del desenvolupament de les competències digitals que són indispensables en el món d'avui. A més d'això, amb aquesta estratègia s'evita que els centres educatius hagin de disposar d'infraestructures informàtiques que seran cada vegada més complexes, i es facilita el manteniment actualitzat dels recursos educatius a qui els produeixi, i facilita alhora la protecció dels drets d'autor.

Font d'informació[modifica]

Educat 1x1