Vés al contingut

Usuari:LaieTana/proves/Joan Riedweg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Joan Riedweg[modifica]

Neix a Granada l’any 1959. Estudia Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona i Realització de Cinema i Televisió a l'Institut Oficial de Ràdio i Televisió de l’Escola Sant Ignasi.

Especialitzat en tècniques de postproducció, en efectes especials i en noves tecnologies de la imatge digital, ha treballat com a realitzador, editor i tècnic en efectes especials. Actualment és productor independent en la seva empresa RIEDWEG PRODUCCIONS, on diversifica la seva activitat en la realització d’espots, vídeo clips, documentals, programes de televisió i col·laboracions en altres projectes.

Llargmetratges

2012

Desclassificats

Codirecció amb Abel Folk. Producció de Focus Audiovisuals i Televisió de Catalunya.

Premis

Houston World Film Festival 2013. Emma Vilarasau, Special Gold Remi Award a la millor actriu. Josep Massaguer, Gold Remi Award a la millor direcció artística. Joan Riedweg, Gold Remi Award all millor muntatge.

2009

Xtrems

Codirecció amb Abel Folk. Producció d'Animals Films i Televisió de Catalunya.

Premis

Festival Inquiet de València. Sisena Edició. Menció especial.

Seleccionada a: INPUT 2011 - Sydney; SEMINCI 2009, secció “Punto de Encuentro”; 33 CAIRO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, secció Digital Film.; LONDON SPANISH FILM FESTIVAL; TAPIS ROUGE, Mostra de cinema català del Quebec; MADE IN CATALONIA (Melbourne); CATALAN MOVIES & AWARDS IN HOLLYWOOD.


Curtmetratges

2006

Trànsfers. Primer Premi DiBa Express del Festival de Cinema Digital de Barcelona.

2002

Gaudí-Güell. Un projecte comú. Retrat dramatitzat de la relació entre l’arquitecte Antoni Gaudí i el mecenes comte de Güell.

Documentals

2013

Els meus Set Cims. Un camí per superar el càncer

Documental sobre el tercer català que ha assolit els cims més alts de cada continent, aconseguint ser l’home de més edat d’Espanya (66 anys) que ha fet l’Everest. Una història excepcional de superació del càncer a través de la muntanya i de la muntanya a través de la malaltia.

2.304.400 Passes (2012) Expedició en solitari d’Albert Bosch a la Antàrtida en commemoració del centenari de l’arribada al 1911 del primer expedicionari al Pol Sud, del noruec Amundsen.

PIRENA 20 anys "La ruta blanca del Pirineu" , (2010) Documental sobre la història de la carrera de gossos amb trineu més important d’Europa durant 20 anys.

Pixel (2007) Demostració i explicació a pantalla gran dels resultats de qualitat en la projecció del cinema digital a 4K.

Barcelona de 5 a 5, seleccionat a l’exposició "Retrat a Barcelona" del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (1995)

El senyor de Ventolà (1991)

Televisió Mundials de Natació a Barcelona 2013 Capçaleres i separadors dels programes de televisió per a tot el món.

Nit d’estrena, (Obertura del musical de Cole Porter, “Kiss me, Kate”) Direcció vídeo inclòs a la Gala televisiva “Catalunya Aixeca el teló” de l’estrena de la temporada teatral de Catalunya (2012)

Catalunya Aixeca el teló, Direcció en directe per TV3, de la Gala televisiva de l’estrena de la temporada teatral de Catalunya i del lip-dub del mateix nom (2011)

Objectiu Pastorets, programa co-dirigit amb Abel Folk. Co-producció d’Animals Films, S.L. amb Televisió de Catalunya (2008-2009)

PIRENA La ruta blanca del Pirineu, TV3 i TV2 (1991-2011) Direcció, producció i realització de tots els programes de televisió d’aquesta carrera.

FREE-STYLE Copa Burn, TV2 (2006-2007) Direcció, producció i realització dels programes de televisió d’aquest event.

AINARA “La ruta dels monestirs", TV3 (2004- 2005) Direcció, producció i realització de tots els programes de televisió d’aquesta carrera.

SANT NICOLAU PISTOLER, TV3 (1994) Sèrie d’humor de 13 capítols de 5 minuts de durada que formava part d’un dels apartats del programa Persones Humanes, un talkshow dirigit per Miquel Calçada (Mikimoto) LES AVENTURES DEL CAPITÀ ENCIAM, TV3 (1993) Sèrie d’humor d’educació ecològica de 95 capítols de 5 minuts de durada on un superheroi de ficció encarnat per l’actor Pep Parés corregia les malifetes d’en Blai i sempre acabava amb una dita que es va fer famosa: “Els petits canvis son poderosos

Videoclips Destaquem alguns dels més de cent-cinquanta videoclips que ha rodat en els últims anys: Estopa La Primavera, Lunes, Nasio pa la alegria, Vino tinto, Partiendo la pana, Cacho a cacho, Tu calorro, Como Camarón, Me falta el aliento, La raja de tu falda, Suma y sigue

Manolo García Caminaré, Giro Teatral, Tempus fugit, La sombra de la sombra de mi sombrero, Sabrás que andar es un sencillo vaiven, No estés triste, Saldremos a la lluvia, Ave de paso, Niña Candela, Solo Amar, Ardió mi memoria, Para que no se duerman mis sentidos, Prendí la flor, Nunca el tiempo es perdido, Pájaros de barro

Joan Manel Serrat Luces y Sombras”

Pasión Vega Gracias a la vida

Pastora Me tienes contenta (primer videoclip español en 3D)

Vicente Amigo Tres notas para decir te quiero (primer videoclip rodat amb CINEALTA a l'Estat espanyol).

El Barrio Querida enemiga, Trucos, Quiéreme, Ángel malherido, Tormento, La fuente del deseo

Algiva La mujer de blanco

Andrés Calamaro Veneno en la piel

Casa Rusa Despertar

Melon Diesel It's only you (Niña del sur), Can I follow? (Al otro lado), All that you want (Náufrago en el peñón), What's gonna be (Tal vez)

Antonio Orozco Tú me das, Te esperaré, Rarezas

Carlos Núñez El pozo de Aran, Nana de lluvia, A Irmandad das Estrelas

Tamara: Si pudiera imaginarte, Quién como tú, Si faltas tú

Joaquín Sabina: Nos sobran los motivos, Ruido, Dieguitos y Mafaldas

María Jiménez: El diario no hablaba de ti

Niña Pastori: Tú dime, Cai

José El Francés: Camino de ningún lugar, Ya se va, Ya no quiero tu querer

DJ Bobo: Chihuahua

Víctor Manuel: Nada nuevo bajo el sol


DVD

Manolo García: Saldremos a la lluvia, Singles, directos y sirocos

Manolo García: Para que no se duerman mis sentidos

Manolo García: Niña Candela (seleccionat al Festival In Video de Milán)

Carlos Núñez: Carlos Núñez & Amigos

El Barrio: El Barrio en concierto (concert de Vistalegre-Madrid)

El Barrio: El barrio en concierto (concert del Palau de la Música de Barcelona)

La Oreja de Van Gogh: Gira 2003 per a Sony Music (HD 1.080)

Kaori Muraji: Contrastes. Homenaje al Maestro Joaquín Rodrigo per a Victro Entertainment Inc. Japan. (CINE ALTA)




Col•laboracions externes

Ha estat realitzador de la sèrie de TV3 Les Aventures del Capità Enciam (70 episodis) i de la sèrie Sant Nicolau Pistoler (13 episodis), emesa per TV3, dins el programa “Persones Humanes”.

També ha estat Director de Postproducció i Ajudant de Realització de Leopoldo Pomés en els espots de Freixenet des del 1998 al 2006. Amb aquests espots ha tingut l’ocasió de treballar amb Alejandro Sanz, Aïnoha Arteta, Laura Ponte, Carlos Núñez, Montserrat Caballer, Ketama, Tamara Rojo i Joaquin de Luz, Lorin Maazel, Pilar López de Ayala, Penélope Cruz, Paz Vega, Pierce Brosnan, Demi Moore, Ángel Corella i Gwyneth Paltrow.


Premis

2013 – HOUSTON INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2013 Premi especial del Jurat a la pel•lícula Desclassificats Gold Remi a Joan Riedweg al millor muntatge

2010 – Menció Especial 6é. Festival INQUIET de Valencia

2007 – Premi Arlequí de teatre en la categoria especial per OBJECTIU PASTORETS

2006 - 1er. Premi DiBa Express del Festival de Cinema Digital de Barcelona pel curtmetratge TRÀNSFERS.

2005 – Premio Eduado Gimeno Correas por el reconocimiento a los trabajos realizados en HD y ser el pionero en España en rodar en este formato.

2000 - Millor Videoclip de l'any SGAE (Societat General d'Autors d'Espanya) per a Cacho a cacho (Estopa).

1999 - Millor Campanya Publicitària ARI (Associación de Revistas de Información) per No estás loco de Solo Moto.

1995 - Sol d'Or al Millor Espot de cotxes al Festival de Sant Sebastián per l’anunci de GOLF GTI Interactivo.

1990 - Premi a la Creativitat a l’Industrial Film and VideoFestival Illinois USA per SONY

1987 - Premi de la Generalitat de Catalunya a la Millor Postproducció per Belchite Southbronx. de Francesc Torres

1986 - Premi a la Creativitat al Chicago International Film Festival per Cuadros de una exposición, Homenaje a Picasso.