Usuari:Lapevi/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Assetjament sexual de segon ordre[modifica]

Introducció[modifica]

L'Organització de les Nacions Unides calcula que 1 de 3 dones ha patit violència física o sexual, aquesta però no es limita a agressions. En molts casos l'assetjament s'extèn a les persones que es solidaritzen amb les víctimes i les defensen públicament. Aquest fenòmen és el que es coneix com assetjament sexual de segon ordre, i troba encara més impunitat que la pròpia violència de gènere.

Els experts diuen que només si s'elimina la tolerància als violents i als que els justifiquen avançarem per acabar amb la violència de gènere. Per això demanen que es protegeixi a les víctimes directes i també a les que per haver mostrat el seu recolzament, pateixen represàlies físiques o psicològiques, calúmnies i estigmatització.

L'Assetjament sexual de segon ordre pot generar problemes professionals i psicològics. és necessària una actitud activa per a denunciar aquest tipu d'assetjament i prendre partit a escala individual perquè tothom en surti guanyant.[1]

  1. Universitat Rovira i Virgili. «Ciencia en 1': ¿Qué es el acoso sexual de segundo orden?», 01-08-2018. [Consulta: 22 octubre 2018].