Vés al contingut

Usuari:Laura Càmara/Shutterstock

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióShutterstock, Inc.

Shutterstock és un proveïdor de fotografia de stock, metratge de stock, música de stock i eines d'edició dirigit des de la seva seu central situada a Nova York. Fundat al 2003 per programador i fotògraf Jon Oringer, Shutterstock posseeix una biblioteca d'uns 125 milions de fotografies lliures de drets, gràfics de vector, il·lustracions, i al voltant de 4 milions de clips de vídeo i música disponible per a ser patentada.[3]

Tot i que inicialment va començar sent una web d'accès únicament a través de subscripció, Shutterstock ha ampliat la seva oferta fins al punt d'oferir preus a la carta al 2008, i ha estat públicament comerciat a la Borsa de Nova York des de 2012. Des de la seva fundació, Shutterstock ha adquirit un gran nombre d'altres empreses, començant per Bigstock al 2009 i seguint per, per exemple, WebDAM al 2014. Després d'adquirir Rex Features i PremiumBeat al 2015, Shutterstock ha anunciat recentment una col·laboració amb la Premsa Associada.[4] Posseix també acords de llicència amb empreses com Penske Empresa de Mitjans de comunicació. L'empresa va tenir més de 100,000 de sponsors al març de 2016, amb una "clientela activa d'1.4 milions de persones de 150 països."

Història[modifica]

Fundació i primers anys (2003-2011)[modifica]

Shutterstock Va ser fundat al 2003 per l'americà entrepreneur i programador d'ordinadors Jon Oringer. Creant el seu propi mercat en línia, Oringer inicialment va pujar 30,000 de les seves fotos accionàries pròpies i les va fer disponibles via subscripció, amb descàrregues ilimitades i un cost inical mensual de 49$.Quan la demanda va superar el seu subministrament de fotografies, esdevinguí un agent i va començar a contractar col·laboradors addicionals.Ajudant a liderar la subscripció basada en el tipus de negoci de fotografia microstock, Shutterstock va procalamar-se com a la "agència de fotografia de stock basada en la subscripció més gran del món" al 2006, amb 570,000 imatges en la seva col·lecció. Shutterstock va crèixer amb el llançament de Shutterstock Footage, i cap a 2007, l'empresa ja tenia 1.8 milions de fotos. Insight Venture Partners va invertir en l'empresa aquell mateix any. Shutterstock va expandir-se més enllà de les subscripcions fins afegir preus a la carta a l'agost de 2008, amb el seu servei de "A petició" que elimina les limitacions de descàrrega de cada dia.

Referències[modifica]

Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-spectrum" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-instant" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "SMUSIC" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-footage-announced" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "the-next-web-11-03-11" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-ios" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "the-next-web-12-10-13" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "webby-2012" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "creativebloqa" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "NYT-06-05-07" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "Time Out NY 1-22-09" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "Forbes-09-02-2008" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "samosstruck" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "motleyfoo" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "mfasteasy" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "lardinois" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "bestentrej" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "alleysicilonadf" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "esayerss" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "kpopsi" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "pencouraged" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "s-1-report" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "lstockphoto" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-image-downloads" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "nCRAINS" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "tochallenggetty" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-image-count" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "Forbes-10-28-2013" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "hSchwartz" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "oenappaorved" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-video-count" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-on-demand" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "AIGA-press-release" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "nyse-release" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "CNET 9-23-2009" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "Smart Money 02-04-2009" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "oFCOMPANY" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "fapa" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "syonyha" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "acquiresrex" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "yakwicza" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "oprnrutoprsn" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "statswebsitea" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "Shankland" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "tomchereder" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.
Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "constineteccrunch" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.

Error de citació: L'etiqueta <ref> amb el nom "press-release-languages" definida a <references> no s'utilitza en el text anterior.

[[Categoria:Empreses que cotitzen a la Borsa de Nova York]]