Usuari:Lfernandezzrom

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

MARÍN, DAVID

David Marín Rubio va néixer a Barcelona l’any 1974.  Des de 2008 viu a la comarca de la Noguera. Va estudiar periodisme a la UAB i està vinculat al diari “El punt avui” des de l’any 1996 i a la escriptura de libres. Actualment treballa en la secció de Cultura del seminari La República i col·labora amb una columna de opinió en “El Punt Avui”. També està impartint classes de català als alumnes de la ESO.

L’any 2015 va publicar la seva primera novel·la, Mala lluna (La Magrana-RBA). Des de llavors, ha publicat les novel·les Ciutat fantasma (Llibres del delicte, 2017), la col·lecció de relats eròtics Amb X de sexe (Pagès Editors, 2019) juntament amb Pau Juvillà. També ha participat en la col·lecció de relats Assassins de Ponent (Llibres del Delicte, 2016), Barcelona, viatge a la perifèria criminal (Alrevés Editorial, 2017), Contes de terror (Apostroph, 2017) y Política criminal (Edicions Xandri, 2019).

L’any 2019 va guanyar el premio Crims de Tinta con la novel·la Purgatori (La Magrana-RBA), un thriller ambientat en el Pirineu que gira al voltant del retorn d’una descendent de la Vella Rugalla, una dona de la Vall Fosca condemnada per bruixeria segles enrere, al poble dels seus orígens familiars. És la segona entrega de la sèrie del sergent Rull, inaugurada el 2015 amb Mala lluna.

Fotografía escriptor David Marín

A les seves novel·les compagina les atmosferes del mon urbà i el rural, tractat aquest últim lluny dels tòpics y des de la complexitat moderna. Utilitza les seves trames i misteris per a explorar temes com la paternitat, l’impossibilitat de tornar enrere o la lluita entre el desig i la raó.