Usuari:Lmdshow/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

The Black Phone (2021)[modifica]

The Black Phone (coneguda com “El Telefono Negro” a Espanya i Hispanoamèrica i “El Telèfon Negre” a Catalunya) és una pel·lícula estatunidenca de terror sobrenatural dirigida per Scott Derrickson i produïda per Jason Blum. Amb un guió produït per Derrickson i C. Robert Cargill, és una adaptació del conte homònim de Joe Hill. Està protagonitzada per Mason Thames en el paper d'un nen segrestat que pot comunicar-se amb les anteriors víctimes del seu segrestador, auquest és interpretat per Ethan Hawke.

Al gener de 2020, Derrickson va anunciar la seva sortida de la direcció de Doctor Strange in the Multiverse of Madness a causa de diferències creatives amb Marvel Studios. Com a resultat, va decidir associar-se amb Cargill per a realitzar The Black Phone. El llargmetratge es va anunciar a l'octubre de 2020 i el rodatge va començar al febrer de 2021. The Black Phone va tenir la seva estrena mundial en el Fantastic Fest el 25 de setembre de 2021. Estava previst que Universal Pictures s'estreni en cinemes el 4 de febrer de 2022, però degut mancant temps va acabar sent endarrerida al 24 de juny de 2022. La pel·lícula va rebre crítiques generalment positives, amb elogis per la seva fidelitat al material original, la direcció de Derrickson i l'actuació de Hawke.

Sipnosis[modifica]

En 1978, un segrestador de nens en sèrie sobrenomenat "El Raptor" ronda pels carrers d'un suburbi de Denver (Colorado). Els germans Finney i Gwendolyn Blake viuen als voltants amb el seu pare, vidu i alcohòlic, que els maltracta. A l'escola, Finney és un nen de 13 anys, tímid encara que bastant intel·ligent, que és constantment assetjat.

Entaula amistat amb un altre nen, Robin, qui es defensa dels pinxos i encoratja al seu amic a defensar-se. Un altre dels amics de Finney, Bruce, acaba sent segrestat per "El Raptor". Gwen, que té una personalitat sensible i té somnis premonitoris (igual que li succeïa a la seva mare, la qual va acabar suïcidant-se per diversos motius sent un d'ells aquest), somia amb el segrest de Bruce. Els detectius Wright i Miller, curiosos per saber com sap Gwen tants detalls del segrest i que mai van revelar públicament, entrevisten a Gwen, però lluiten per creure les seves afirmacions. Mentrestant Robin és segrestat per "El Raptor".

Dies després, mentre caminava cap a la seva casa, Finney es troba amb "El Raptor" desconeixent les seves intencions i mentre creuen unes paraules, és segrestat. Es desperta en un petit soterrani insonoritzat on de res serveixen els seus crits, sent terroritzat per "El Raptor" que usa una màscara. En el soterrani en principi hi ha un matalàs i un "telèfon negre" aparentment desconnectat que "El Raptor" diu que no funciona. Més tard, el telèfon comença a sonar, sent escoltat per Finney el qual respon. El seu amic Bruce li parla, incapaç de recordar el seu propi nom o el que va fer quan estava viu. Li compta a Finney sobre l'existència d'una rajola que pot llevar amb facilitat i cavar un túnel pel qual escapar, i que el no va acabar d'aconseguir-lo, constantment li recorda el fort que té el seu braç.

La constant cerca policial de Finney no té èxit. "El Raptor" li porta una mica de menjar a Finney i deixa la porta del soterrani oberta amb intencions. *Finney es prepara per a escapolir-se, però un altre noi, de nom Billy, ho deté per telèfon, li explica que aquest és el joc "Nen Entremaliat" al qual "El Raptor" vol fer partícip a Finney, està esperant-lo a dalt per a atacar-li si s'atreveix a sortir de la seva presó. Billy li indica que usi un cable que havia trobat per a sortir per la finestra del soterrani. Troba el cable i després d'algun ardit aconsegueix lligar-lo a la finestra, mentre puja, els barrots de la finestra s'acaben trencant, per la qual cosa s'acaben els intents per a escapar per aquesta sortida. Mentrestant Gwen somia que segresten a Billy i li compta al seu pare el que està succeint.

  • Wright i Miller parlen amb un excèntric home anomenat Max que viu en la rodalia amb el seu germà i que també està interessat a localitzar a "El Raptor". Amb un moviment de la càmera, es revela que Finney està retingut en el soterrani de Max, i que ell desconeix, així com que "El Raptor" és el seu germà. Després d'una inquietant trobada amb "El Raptor", Finney parla per telèfon amb una altra de les seves víctimes, Griffin, est li mostra a Finney la combinació d'un pany, que havia escrit en la paret d'alguna manera, i l'informa que "El Raptor" està en aquest moment adormit. Finney puja sigilosament les escales i obre la porta amb la combinació. Després fuig ja que el gos de "El Raptor" alerta al seu amo sobre la fugida de *Finney, que es troba corrent pel carrer però és novament capturat per "El Raptor" advertint-li d'amenaça de mort si alça la veu demanant ajuda.

Abatut pel seu fallit intent de fugida, Finney contesta de nou al telèfon per a escoltar una altra víctima, un rondinaire bastant agressiu de nom Vance a qui Finney tenia por. Vance l'informa a Finney d'un forat en la paret que dona a un refrigerador i pel qual pot escapar. *Finney aconsegueix fer el forat amb la tapa del vàter només per a descobrir que es connecta al refrigerador, al qual desmantella amb una certa perícia, per a trobar trossos de carn congelada, que en apartar i fer espai només arriba a colpejar la porta que no pot obrir perquè està fortament tancada. Mentre Finney està completament desanimat, el telèfon sona una vegada més, és el seu amic Robin el que està a l'altre costat de la línia, consola a Finney i l'encoratja al fet que finalment s'aixequi i lluiti per si mateix amb les armes que té, a la pregunta de Finney li indica que llevi l'auricular del telèfon i l'ompli amb la terra que havia desenterrat per a usar-la com a arma, assajant un estratègic moviment per a colpejar fortament al segrestador.

A la seva casa, Gwen somia amb el segrest de Vance i li és revelada la casa de "El Raptor". Mentre va amb bicicleta, xoca amb els cinc nens segrestats i assassinats trobant la casa del somni, contacta als agents Wright i Miller. Així mateix Max s'adona que Finney està retingut en la seva pròpia casa i corre al soterrani per a alliberar-lo, amb tan mala sort que és descobert pel seu germà, que d'una precisa destralada al cap el mata. La policia s'afanya a anar a la casa seguint les indicacions de Gwen, però casualment la troba abandonada. Quan estan a punt de desistir, troben una portella que els porta al soterrani, allí troben els munts que revelen que aquí estan enterrats els cossos de les víctimes de "El Raptor". A la casa on està Finney, "El Raptor" el persegueix, prèviament havia posat al seu gos Sánson a la porta per a evitar que s'escapés per si de cas succeís tal fet. El psicòtic ataca a Finney amb una destral, però Finney aconsegueix atrapar a "El Raptor" en el forat que va cavar i envoltar-lo amb el cable que un altre dels assassinats li va revelar. Quan sona el telèfon els fantasmes dels nens es burlen de "El Raptor" abans que Finney li trenqui el coll amb "el fort braç" que Bruce li va dir que tenia i el mati. Encara tenia una altra dificultat que superar, el gos perillós, es va recordar dels trossos de carn congelats, els va tirar a un lloc apartat de la porta i per fi aconsegueix sortir de la casa amb tranquil·litat, es dirigeix a l'altre costat del carrer on es reunirà amb Gwen que el ves i sali corrent cap al, el mateix que la policia que ja ha desenterrat a algun cos. Els germans es consolen mútuament i es reuneixen amb el seu pare, qui es disculpa pel tracte que els ha donat. Passa un temps i està de nou de tornada a l'escola, ara és tractat amb respecte, s'observa a un Finney confiat que se senti al costat de la seva enamorada en classe, per a dir-li que a partir d'ara ho digui "Fi".