Usuari:Lolasax/proves/Dani Pérez Fornés

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Dani Perez, també conegut com a Big Dani, és un saxofonista nascut a Barcelona el 1979. La seva passió per la música va començar a una edat primerenca, als 7 anys, quan va començar a interessar-se per als instruments de vent, com la Gralla, un instrument tradicional català. També va aprendre a tocar la flauta dolça a l'escola.

A principis dels anys 90, va descobrir el saxòfon i va començar a estudiar saxòfon clàssic al conservatori del Liceu. A mitjans d'aquella dècada, es va unir a The Big Jamboree, una banda de Rhythm and Blues on va descobrir la música dels saxofonistes dels anys 40, seguint la tradició d'Illinois Jacquet i el que es considera l'avantguarda de l'explosió del Rock & Roll. A partir d'aquell moment, buscar aquest llenguatge i so es va convertir en una obsessió i la seva prioritat fins a aconseguir-ho.

Gràcies al seu treball i dedicació, es va convertir en un músic professional i en un dels saxofonistes més sol·licitats, treballant amb grans artistes nacionals i internacionals. Als primers anys de la dècada de 2000, es va unir a LOS REBELDES de Carlos Segarra, referents i pioners del Rock & Roll fet a Espanya, amb els quals va estar uns 16 anys fent gires i gravant diversos discos.

El 2009, va gravar el seu primer disc en solitari com a Big Dani, Honkin 'Fever, i a partir d'aquell moment fins a l'actualitat ha editat 4 treballs: BIG DANI PÉREZ R&B BAND (HONKIN' FEVER), (SMART CHANGE), (BACK IN BCN), (SAXPLOSION) i ha fet gires nacionals i internacionals amb el seu projecte.

El 2010, va fundar i co-dirigir juntament amb Ivan Kovacevick la Barcelona Big Blues Band, B4, una Big Band composta per grans músics i referents establerts a la ciutat condal.

A més de la seva carrera en solitari i amb altres bandes, Dani Perez ha treballat com a productor musical, arranjador, compositor i músic de sessió en tots els estils musicals. També és un apassionat de l'ensenyament i ha impartit classes de saxòfon, llenguatge musical i harmonia a l'Escola de Blues de Barcelona, l'Escola Agora Internacional School Barcelona i l'escola de música AMACAT. També ha realitzat Masterclass en diversos Festivals nacionals i internacionals.

Actualment, Dani Perez compagina les seves col·laboracions amb artistes nacionals i internacionals amb la docència i la seva carrera en solitari, consolidant-se com un dels saxofonistes més destacats del panorama musical actual.