Vés al contingut

Usuari:Manuel20

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER[1]) es va constituir el 17 d'Abril de 1999, formada per associacions i entitats sense anime de lucre, que s'ocupen de l'atenció a malalties de baixa incidència.

Des de FEDER se cerca equiparar els drets dels afectats per aquestes malalties poc freqüents als de la resta de ciutadans. També pretenem, dins de la diversitat de característiques mostrades per cada patologia, millorar la seua qualitat de vida a través de la seua integració social, estimulant la normalitat, la igualtat d'oportunitats i la coresponsabilitat.

Actualment, més de 100 associacions espanyoles d'afectats per diferents Malalties poc freqüents constitueixen aquesta Federació. Així mateix poden associar-se a la nostra entitat de forma individual aquelles persones afectades per malalties rares o poc freqüents que no conten amb associació que els represente en el nostre país.

La FEDER és el punt de referència en el nostre país per a totes les persones afectades per malalties poc comunes, moltes d'elles greument debilitants, que poden causar deficiències motores, psíquiques, mentals o plurideficiencies, de les quals el 80% d'elles són congènites.