Usuari:Marbolc/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Eva Arrizabalaga Blanch[modifica]

Eva Arrizabalaga va nàixer a Barcelona el 1961. Prové d’una família que es dedicava a la reparació d’orgues, un negoci “ruïnós” en la època de la postguerra espanyola, segons diu ella mateixa.[1] Estudià Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Ha viscut a Barcelona, Califòrnia (6 anys), la Índia, Sant Esteve de Palautordera (Montseny) i a Cardedeu des del 1992, on va comprar una casa de principis del segle passat a la família Amat, quan el 1994 es va morir el llogater que l’ocupava, l’il·lustrador Agustí Asensio Saurí. Ha participat molt activament en diverses causes solidàries (acolliment de refugiats sirians i d’altres nacionalitats, peticions de reconeixement de les persones emigrants, etcètera). Té el seu taller de pintura al carrer Aragó de Cardedeu, on pinta, dona classes de pintura i diferents tècniques i manualitats, com per exemple el brodat indi, seguint la tècnica tradicional que va aprendre en aquell país, així com la passamaneria, el gravat i el monotip; també imparteix tallers en centres culturals[2].

La pintura d’Eva Arrizabalaga és figurativa, però no realista, i es posa al servei del gaudi estètic de l’expressió d’idees, símbols i emocions. Ha fet exposicions a València (1992)[3], Barcelona, Llinars del Vallès (Espai Ruscalleda Art, 2021), Parc del Garraf – Begues (Vallgrassa  Centre Experimental de les Arts, 2021)[4]. La Fundació Suñol de Barcelona ha exposat una de les seves obres, que forma part del seu fons[5].

Es pot veure una àmplia mostra de la seva pintura a

https://www.instagram.com/evaarrizabalaga/?hl=es

https://www.flickr.com/photos/eva-arrizabalaga



[1] Entrevista a la radio Cardedeu, https://www.ivoox.com/eva-arrizabalaga-pintora-compromesa-amb-els-refugiats-audios-mp3_rf_95363438_1.html (consultat el 19/11/2022).

[2] https://museudecardedeu.cat/es/servicios/; https://museudecardedeu.cat/es/evento/5330/ (consultat el 21/11/2022).

[3] Eva Arrizabalaga, Itinerancias Ibercaja, 1993 ... Carlo Domeniconi, Retratos, Catálogo Sala Exposiciones Ibercaja, Valencia 1992.

[4] https://parcs.diba.cat/es/web/agenda/-/garraf-tres-exposicions-espai-fotogr%C3%A0fic-humberto-rivas-espai-interdisciplinari-i-espai-videogr%C3%A0fic-carles-hac-mor-4 (consultat el 21/11/2022).

[5]