Vés al contingut

Usuari:Marckkkkkk/Old Vanderburgh County Jail

The Old Jail and Former Vanderburgh County Sheriff's Residence
The Old Jail and Former Vanderburgh County Sheriff's Residence

El Vell Empresonat del Comtat de Vanderburgh, comunament conegut com "la presó antiga", va ser construït el 1890 a Evansville, Indiana. La presó antiga figura al Registre nacional de llocs històrics. La presó antiga consta de dues estructures diferents que s'uneixen: la presó real i l'antiga residència del xerife del Comtat de Vanderburgh.

Arquitectura[modifica]

The Old Vanderburgh County Jail is modeled after Lichtenstein Castle.

The Old Jail és ric en exemples exquisits d'arquitectura americana del segle XIX. L'edifici de pedra en si està dissenyat per invocar la por a l'observador. El seu exterior consta de passarel·les, torretes projectants, línies de sostre crenelades, portcullis simulats i un guarda central o torre arrodonida. L'entrada presenta arcs apuntats per allargar l'aspecte d'aquesta part de l'edifici. Tots aquests elements se sumen a l'aspecte de l'estructura semblant al castell.

El Old Prison es modelitza després del castell de Lichtenstein. Va ser dissenyat per l'arquitecte Henry Wolters, que també va ser l'arquitecte encarregat de dissenyar l'antic jutjat del comtat de Vanderburgh. Les dues estructures van ser construïdes alhora i encara tenen un túnel que els connecta. El túnel encara es pot accedir des del despatx d'advocats Woods & Woods.

Història[modifica]

La presó del Comtat de Vanderburgh va ser completada el 1890 i va allotjar els interns fins al 1967. Va quedar buida i es va dilapidar fins que les reformes van començar a la dècada de 1990. Va ser inscrita al Registre Nacional de Llocs Històrics el 1970.

El Old Prison va ser el lloc d'un motí de cursa el 1903 després que un home afroamericà disparava un agent de policia blanca. La violència va assaltar durant tota la nit i al matí del 5 de juliol de 1903 al matí, 12 persones van morir. Un dels morts era una jove de 12 anys que va ser disparat per accident al carruatge dels seus pares. 300 membres de la milícia estatal van ser enviats a Evansville després que el governador declari la llei marcial.

Interns notables[modifica]

Leslie Irvin, a.k.a., "Mad Dog", va ser un assassí en sèrie que va terroritzar el sud-oest d'Indiana des del 2 de desembre de 1954 fins al 28 de març de 1955. El seu cas es va dirigir a la Cort Suprema dels Estats Units i va establir una prioritat legal per a la publicitat prèvia al judici.[1]

Ús actual[modifica]

Després de diversos anys de reformes a finals dels anys 90, l'Antiga Presó va ser retornada a la seva antiga glòria. The Old Jail és ara la seu de procuradors de prestacions de discapacitat veterans Woods & Woods.[2]

Referències[modifica]

  1. «Irvin v. Dowd (1961)». www.bc.edu. [Consulta: 11 maig 2017].
  2. «Woods & Woods Veterans Disability Benefits Attorneys».