Usuari:MariaFranquesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Festa Major de Granollers[modifica]

Història[modifica]

L’inici de la Festa major

de Granollers parteix a través d’una juguesca que es van fer dos rajolers de Granollers un es deia “Rayo” i l’altre “Maynou”. A partir d’aquell moment els que seguien al “Rayo” van ser la colla dels Blancs i els seguidors del Maynou” eren dels Blaus.

Quan comença i què és?[modifica]

La festa major es celebra l’última setmana d’agost.I la festa començar el diumenge amb una cercavila de les dues colles i en acabar es realitza el repte. És a dir, la colla guanyadora del any passat repte a l’altre colla sobre la competició d’aquest any.

Cada any la Festa Major té un fil conductor i cada acte que organitzi un grup de cada colla ha de tenir a veure amb aquest fil perque d’aquesta manera tot té un fil conductor.

Des de el diumenge després del repte es comencen a realitzar diferents actes i activitats i les diverses competicions. El dijous es fa el pregó acompanyat per una cercavila amb altres entitats de Granollers que també participen a la Festa major com ara bé: els diables de Granollers, els Gegants, els Xics de Granollers.

S’ha de dir tant una colla com l’altre està formada per molts grups, per exemple: A la colla dels Blancs hi ha: Les dames de foc, Les guapes, Els gegantons, Blanqàrivm, Els corsaris, Forces Blanques d’Intervenció, Paranoia, Les dametes, Les Sirenes, Fire Department, La guspira, La comitiva del Ganxet, etc... I de la colla dels Blaus: Blaus Street Music Band, La Guita de Blaus, Fòssils Blaus, Ying-Yang Blaus, Blauchirris, Blausinsistents, Balumaníacs, Irreductibles, etc.

La decisió del guanyador de cada any de la Festa major depen d'un jurat anònim, són ciutadants de Granollers on van puntuant les diferents activitats i actes de cada colla.

Les diferents competicions[modifica]

La Festa Major de Granollers, és una competició entre dos grups i per poder puntuar i decidir l’últim diumenge qui ha guanyat es celebren una sèrie de competicions per anar puntuant com ara:

-L’estirada de corda entre els dos equips, on hi ha dos categories, la infantil i la d’adults. -La passada de rajoles és una altre competició on també hi ha les dues categories per poder participar-hi tothom. -El campionat de futbolins i d’escacs. -El llançament de rajola. -La rajolada, on aquesta hi participen el rajoler i els seu respectiu ajudant de cada colla. El rajoler de la colla dels Blancs es diu Jordí Galí i el dels Blaus Locubiche.

Com acaba?[modifica]

La festa s'acaba el diumenge, amb un veredicte final que el diu el Alcalde de Granollers des del balcó de l'ajuntament.I a més són presentats els membres anònims del jurat del veredicte de cada any.

Com pots participar?[modifica]

Participar a la Festa Major és tan fàcil com primer de tot compran-te una semarreta blanca o blava i un mocador del mateix color que hagis decidit comprar-te la semarreta. Hi ha moltes activitats on pots participar tant per grans com petits i d'aquesta manera ja formes part de la Festa major. També si coneixes a algú que ja forma part d'algun grup que està en una colla t'hi pots afegir i formar part d'aquell grup i realitzar totes les activitats i actes que es realitzin.

Enllaços Externs[modifica]

AJUNTAMENT DE GRANOLLERS http://www.granollers.cat/

FESTA MAJOR DE BLANCS I BLAUS http://www.granollers.cat/festamajor