Vés al contingut

Usuari:Martin smx/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
{{{peu}}}
SDCMS 3.3.1 / Actual, 2011
Windows, Linux, Mac OS X
Sistema de gestió de continguts
Privada ( Amb nosaltres )
www.subdreamer.org

Subdreamer es un sistema de administració de continguts o CMS construit amb PHP y MySQL sota un sistema de llicències privades. Aquest administrador de continguts s'usa per publicar a Internet e intranetsutilitzant una base de dades MySQL y editors de tipus WYSIWYG. En Subdreamer s'inclouen una infinitat de característiques configurables com: maneig plugins i skins, indexamiento web, feed RSS, versions imprimibles de pàgines, flash amb notícies, blocs, fòrums, polls (enquestes), calendaris, recerca en el lloc web, i internacionalització del llenguatge. Així com també inclou el seu propi acoblament amb diversos tipus de fòrum com són: phpBB, vBulletin y Invision Power Board entre altres.

CMS Subdreamer compte amb dues versions, les quals són: Basic i PRO, la seva diferència principal és la integració amb el fòrum.

Desenvolupament del projecte[modifica]

Subdreamer proposa una nova i fresca proposta a la solucions dels CMS ja que aquest basa el seu èxit en la facilitat de la gestió del contingut. A més conté solucions per a la creació d'diferentres formes de comunicació a través de la xarxa com ho són: les trobades per mitjà d'IRC, fòrums, llistes de correu, "wikis", blocs, etc.

Estat actual[modifica]

De manera similar a altres projectes, com s'esmenta anteriorment Subdreamer manté dues versions de l'aplicació: la basic i una altra PRO. La versió Basic és la que es considera per a usuaris els quals no necessiten crear una gran varietat de continguts o d'opcions als seus visitants. La versió PRO, inclou moltes altres funcionalitats i millores a la versió Basic, d'aquesta manera es té una versió especialitzada per a usuaris avançats i desenvolupadors.

Plataformes suportades[modifica]

A Linux: Després de baixar l'arxiu de distribució en un directori sota el lloc del servidor web, executeu la descompressió perquè l'arxiu generalment ve en format zip.

Aquest programa no necessita recompilar perquè es basa en php que és un llenguatge interpretat. Per exemple: si el root del seu lloc web és / var / www / html és possible crear un directori anomenat / var / www / html / subdreamer on quedaran tots els guions del programa.

Al Windows: De forma similar a Linux, cal descomprimir l'arxiu dins d'un directori a l'arrel del servidor web per exemple si apatxe està instal·lat en c: \ apache, l'arxiu s'ha de crear en c: \ apache \ htdocs \ subdreamer .

S'assumeix que l'usuari ha treballat amb el servidor Apache i el gestor de bases de dades MYSQL, per això cal que abans d'iniciar el procés d'instal·lació, tant per a Windows com per a Linux s'hagi creat una base de dades en mysql amb el corresponent usuari i permisos; el següent pas a executar és per mitjà del navegador, s'ha d'entrar al directori que s'ha creat, seguint amb el nostre exemple s'ha d'ingressar a l'url, http://susitio.com/install de manera que es correrà un assistent que el guiarà fins al final de la instal·lació.

En Mac OSX: Es pot fer de dues maneres. O bé activant l'ordinador com a servidor Apache mitjançant l'opció "compartir web" en Preferències del Sistema, o instal·lant una aplicació denominada MAMP que al seu torn instal MySQL, PHP 5 i Apache 2. D'aquesta manera el contingut de l'arxiu .zip de Joomla ! ha de ser col·locat a la carpeta: Aplicacions / MAMP / htdocs / i després iniciar la instal·lació.

Versions[modifica]

Les següents corresponen a versions que s'han emès d'aquest programa:

  • 2008: Subdreamer 2.4.3 [Stable].
  • 2009: Subdreamer 2.9 [Stable].
  • 2010: Subdreamer 3.0 [Stable].
  • Actual, 2011: Subdreamer 3.3.1 [Stable].

Demo[modifica]

A causa del gran contingut a la xarxa és difícil provar cada un dels continguts o aplicacions que rundan a la xarxa, reduint les possibilitats de trobar una solució correcta per a cadascuna de les nostres necessitats, així quw presentem una versió instal·lada des dero aquest capítol i una versió modificada versió desde zero y versió modificada.

Extensions[modifica]

Una de les seves majors potencialitats que té aquest CMS és la gran quantitat d'extensions existents programades per la seva comunitat d'usuaris que augmenten les possibilitats de noves característiques i que s'integren fàcilment en ell.

Subdreamer en català[modifica]

Dins el cúmul de traduccions de Subdreamer es troba la traducció corresponent a el nostre idioma. La traducció al nostre idioma és una de les millors i de les més completes que hi ha disponibles. A més que les traduccions poden ser fàcilment ampliades o corregides, lamentablement no hi ha una versió oficial per a la traducció de l'administrador del lloc, però aquest és molt senzill i intuïtiu.

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Sistemes d'administració de continguts Categoria:PHP Categoria:MySQL