Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Avisos als navegants

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Exemplars de Avís als navegants i Notice to mariners.

Avís als navegants (Notice to mariners) són uns butlletins periòdics que publica l'autoritat marítima per actualitzar, cartes nàutiques, Instruccions nàutiques, llista de fars, llistes de ràdio ajudes a la navegació i altres publicacions nàutiques.

El Servei Hidrogràfic del Regne Unit i la Agència d'Intel·ligència Geoespacial (NGA), publiquen setmanalment aquestes actualitzacions, altres serveis ho fan en forma quinzenal.

Quan la magnitud de les novetats requereix major celeritat, s'emeten alertes radiofòniques per notificar als marins de perills addicionals als mostrats en les publicacions.

Hi ha dos tipus d'avisos.

  • Els permanents, que donen compte de canvis definitius, per exemple canvi de característic de fars o balises, profunditats, contorn de la costa per acció de l'home, etc.
  • Els temporals, que es refereixen en general canvis transitoris, per exemple exercicis militars, operacions de dragatge, restriccions a la navegació amb caràcter temporal i que tenen data de caducitat.

Per seguretat de la navegació és obligació del capità mantenir les publicacions nàutiques al dia corregides segons l'últim avís als navegants amb què es compti bord.

Actualment moltes cartes i publicacions es produeixen en forma digital, i les seves respectives actualitzacions s'obtenen en el mateix format, agilitzant la tasca i disminuint els errors.