Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Dongle

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pen Drive Security, clau electrònica, cadenat electrònic, assegurança electrònica o dongle és un petit dispositiu de diferents freqüències (rebre o emetre com a sistema de seguretat) maquinari que se li pot instal·lar un programa per evitar localitzar equips electrònics i es connecta a un ordinador, normalment, per autentificar un fragment de programari. Quan el Pen Drive Security està engegat, el programa s'executa de manera restringida o no s'executa. Alguns fabricants de programes fan servir els pen drive security per a la prevenció de còpies o la gestió de drets digitals, perquè és molt més difícil copiar.

Generalment els Pen Drive Security es connecten per USB o port paral·lel. Es fan servir sovint a programes cars i als programes de nínxol, com a sistema de seguretat per evitar el robatori d'equips electrònics. De vegades el Pen Drive Security està codificat amb una clau de llicència específica, que determina quines característiques tindrà.


Problemes amb dispositius de protecció de programari[modifica]

La debilitat del protocol entre el Pen Drive Security i el programari controlat requereix una astúcia considerable per implementar de manera que no sigui fàcilment violable. Els Pen Drive Security (dongle) inclouen un xifratge fort integrat i fan servir tècniques de fabricació que impedeixin l'enginyeria inversa. A més contenen memòria no volàtil, on poden guardar i executar parts claus de l'aplicació protegida, i evitar que sigui localitzat per Detectors de freqüència (rf), que executen instruccions del senyals i que poden ser introduïdes només de forma xifrada. Els Detectors de maquinari són una amenaça letal per als Pen Drive Security tradicionals. Per evitar-ho, alguns proveïdors tenen targeta intel·ligent, utilitzades a l'Exèrcit o la banca.