Usuari:Mcapdevila/Instruccions corrector Firefox

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Instruccions per a instal·lar el plug-in del corrector català al Mozilla Firefox:

1- Descàrrega del plug-in: Firefox/addon Clica sobre 'Afegeix-ho al Firefox', li dius que sí, que ho instal·li. Un cop instal·lat et demanarà reiniciar el Firefox, fes-ho tranquil, en reiniciar permet conservar les URL's i pestanyes obertes.

2 - Configuració: Un cop reiniciat el Firefox, clicant el botó dret del ratolí (menú contextual) activa l’opció de ‘Verifica l’ortografia’, i... molt important... a sota clica sobre ‘Llengües’, i selecciona l'idioma ‘català’. Amb l'opció ‘Verifica l’ortografia’ activada, el Firefox d'una forma automàtica, subratlla en vermell les errades ortogràfiques, igual que el Word o altres correctors, sempre que detecti que està en mode edició.

3 - Utilització i primera prova: Amb el corrector activat, entra per exemple, a ca.wikipedia.org, i prova d’escriure ‘llivre’, tot editant un article. Llavors, si està funcionant, haurà subratllat en vermell el que acabes d'escriure: ‘llivre’[1], clicant amb el botó dret et donarà les opcions correctes: ‘llibre’, ‘lliure’, en fer clic sobre la paraula desitjada, la introduirà substituint la paraula incorrecta. Pots afegir paraules d'altres idiomes o que no estiguin al diccionari, amb l'opció "afegeix al diccionari" del mateix botó dret.

Si estàs en un entorn on no vols el subratllat vermell del corrector, desactiva l'opció ‘verifica l’ortografia’, amb el botó dret.

Notes[modifica]

  1. perquè el marqui cal separar-se de la paraula..P.E.:prement un espai o la fletxa dreta...